Tulcea: Cinci delfini morti au fost gasiti in plasele braconierilor!

0
388
Tulcea: Cinci delfini morti au fost gasiti in plasele braconierilor!
Tulcea: Cinci delfini morti au fost gasiti in plasele braconierilor!

Comisariatul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii Tulcea a efectuat o misiune de control pentru combaterea braconajului pe Marea Neagra (zona Melea Sf. Gheorghe, Zatoane , Perisor). Au fost gasite unelte de pescuit fixe.

Comisarii RBDD au confiscat noua ohane pentru capturarea sturionilor (sase ohane confiscate fac obiectul sesizarii penale), setci pentru scrumbie si doua setci monofilament.

„In uneltele de pescuit ridicate am gasit peste mort si deteriorat (aflat in stare de putrefactie): scrumbie, 22 pastrugi sub dimensiunea legala, (asta inseamna ca aceste setci se aflau instalate mai demult). Alte 28 exemplare pastruga sub dimensiunea legala au fost eliberate in apa fiind in stare vie”, spune Costel Ifrim, comisar sef.

Tot cu ocazia acestei actiuni comisarii tulceni au gasit si trei delfini morti din specia Tursiops truncates ponticus (denumit popular Afalin) inecati in plase.

„Totodata am mai observat doua exemplare de delfini morti plutind pe suprafata apei, care aveau urme de strangulare de la plasele de pescuit”, mai spune Costel Ifrim.

Prin folosirea uneltelor de pescuit fixe in Marea Neagra este afectat fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion (in special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta incurcandu-se in plasele cu ochiul mic) iar cele cu ochiul de plasa mare distrug specii protejate si interzise capturarii, spun comisarii tulceni.

„Au fost gasite doua persoane din Sf. Gheorghe care pescuiau cu ohane la sturioni si carora li s-a intocmit sesizare penala. Uneltele confiscate urmeaza a fi predate la magazia Comisariatului”, mai adauga Ifrim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.