Tulcea: „Gasland” a castigat Marele premiu al Festivalului international de film despre mediu „Pelicam”

Workshop-uri inedite la Pelicam, Festivalul International de Film
Tulcea: "Gasland" a castigat Marele premiu al Festivalului international de film despre mediu "Pelicam"

Filmul ‘Gasland’, regizat de Josh Fox, a obtinut Marele Premiu al primei editii a Festivalului international de film despre mediu si oameni ‘Pelicam’, desfasurat la Tulcea in perioada 15-17 iunie.

‘Este un film foarte bine inchegat, cu o poveste atat personal spusa, dar si bine documentata, plimbata prin toata tara. Realizatorul a cules multe perspective atat de la oameni, cat si de la autoritati despre o problema care speram sa nu devina o problema si in Romania. Din aceste motive Marele Premiu a fost acordat filmului ‘Gasland’, regizat de Josh Fox’, a declarat duminica seara, in timpul ceremoniei de inchidere a festivalului, presedintele asociatiei Viitor Plus, Teia Gavrilescu, membra a juriului competitiei.

La sectiunea scurt-metraje, premiul a fost castigat de filmul ‘Cattle Camp’, regizat de Alijan Nasirov, care prezinta viata unei familii de kurzi si locul in care aceasta traieste, Marele Premiu al publicului revenind coproductiei Spania-Mexic ‘Tambien la Iluvia’, regizat de Iclar Bollain, care aduce in prim-plan povestea unei echipe de filmare surprinsa de o revolta din Bolivia impotriva privatizarii singurei surse de apa.

‘Ma bucur ca lumea a fost incantata de evenimentele organizate si sper ca anul viitor sa avem un public si mai numeros. Nu ne-am gandit inca la continutul viitoarei editii a festivalului, dar cu siguranta vom reveni la Tulcea in aceeasi perioada’, a declarat pentru AGERPRES organizatorul festivalului, Benjamin Ribout.

De asemenea, trei organizatii neguvernamentale din Tulcea, una din judetul Vaslui si Centrul Cultural ‘Jean Bart’ din Tulcea au primit 10 calculatoare din partea asociatiei ‘Atelier fara frontiere’.

Marele Premiu al festivalului a fost in valoare de 500 de euro, iar celelalte doua premii acordate au fost in cuantum de cate 250 de euro.

Organizat de Asociatia Culturala ‘Les Herbes Folles’, Festivalul International de Film ‘Pelicam’ a inclus si dezbateri pe teme de actualitate, un concert in aer liber, sponsorul principal al evenimentului fiind societatea Apa Nova din Bucuresti.

Festivalul are drept obiectiv informarea publicului pe probleme de mediu si este singurul eveniment de gen din tara, potrivit organizatorilor. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *