TURECO infiinteaza 10 noi intreprinderi sociale in ecoturism

  0
  673
  TURECO înfiinţează 10 noi intreprinderi sociale in ecoturism
  TURECO infiinteaza 10 noi intreprinderi sociale in ecoturism
  TURECO infiinteaza 10 noi intreprinderi sociale in ecoturism

  Fundatia Centrul National pentru Dezvoltare Durabila (CNDD) in calitate de beneficiar, impreuna cu partenerii Fundatia Culturala Art Promo, Fundatia Eco-Pontica si Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale anunta lansarea proiectului ”TURismul ECOlogic in Romania – sansa pentru dezvoltare economica si sociala – TURECO”, care va fi implementat pe o perioada de 12 luni in intervalul ianuarie-decembrie 2015.

  Conferinta de lansare a avut loc la 25 februarie 2015 in Bucuresti. In cadrul evenimentului au sustiunut prezentari: Radu Vadineanu – managerul proiectului din partea Fundatiei CNDD, Florin Palade – presedintele Fundatiei Eco-Pontica, Nusa Bugeac – Psiholog si Nicu Dumitrescu – antreprenor in economia sociala.

  Obiectivul general al proiectului TURECO este promovarea Structurilor Economiei Sociale (SES) in regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti-Ilfov ca instrumente sustenabile in crearea locurilor de munca pentru persoanele din grupurile vulnerabile si pentru incluziune sociala. Prin TURECO va creste numarului de beneficiari ai masurilor integrate si inovatoare de ocupare a fortei de munca. Va fi creat un Centru de Resurse pentru SES-uri, ca instrument sustenabil pentru consolidarea si sustinerea structurilor de economie sociala si pentru un acces mai usor pe piata muncii a persoanelor vulnerabile sau supuse riscului de excluziune sociala. Vor fi infiintate 10 noi SES-uri in localitatile Tulcea, Maliuc, Crisan, Murighiol, Greci, Macin, Posta si Bucuresti care vor activa in domeniile: ecoturism, cicloturism, productie si comercializare de souveniruri, productie si comercializare a produselor de pescuit sportiv.

  Grupul tinta al proiectului este alcatuit din 460 de persoane provenind din categoriile vulnerabile: familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane care locuiesc in comunitati izolate, persoane care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma si tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013. Investeste in oameni!, Axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, D.M.I. 6.1. ”Dezvoltarea economiei sociale”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.