Turism ecologic care educa tinerii in zona Damis – Rosia, facut de Ecotop

Ecotop Oradea, un ONG pe probleme de mediu si turism, a inceput o afacere intr-o zona neexploatata inca. Reprezentantii Ecotop au pus in urma cu patru ani bazele unei afaceri, care sa functioneze pe langa fundatie.

„Este un fel de firma anexata organizatiei. Aveam niste bani de care dispuneam si am decis sa-i investim in ceva. Am cumparat o casa veche la Damis si am construit spatiu de cazare, de fapt o sura, cu bucatarie, sala de mese si de conferinte si dormitoare cu 20 de locuri”, a declarat, pentru Adevarul de Seara, Andrei Acs, presedintele Ecotop.

Organizatia vrea sa profite de frumusetea peisajului si de traditiile locului si sa atraga turisti. Vor organiza, in principal tabere pentru copii in varsta de 7-18 ani. Insa tabere in care cei mici sa se apropie de natura si sa invete mestesuguri.

Tabere pentru copii si adulti

„Acum construim un corp de cladire, unde vor functiona ateliere mestesugaresti”, precizeaza Andrei Acs. Acolo, mesterii populari din zona ii vor invata pe copii cum sa sculpteze in lemn, sa faca bijuterii din margele, inspirate din portul popular sau cum sa teasa la razboi. „La cerere, vom organiza si tabere pentru adulti. Le vom prezenta oferta de activitati si ei isi vor putea concepe singuri programul”, povesteste Acs.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *