Turism ecologic la Dunare. Biciclete si barci pentru amatorii de calatorii

  Turism ecologic la Dun?re. Biciclete ?i b?rci pentru amatorii de c?l?torii
  Turism ecologic la Dunare. Biciclete si barci pentru amatorii de calatorii
  Turism ecologic la Dunare. Biciclete si barci pentru amatorii de calatorii

  Cu 500.000 de lei, Calarasiul poate deveni o atractie turistica. 10 biciclete, 5 barci cu vasle si tot atatia ghizi instruiti pentru a-i purta pe amatorii de distractii in fascinanta lume a Dunarii. Acesta este planul Consiliului Judetean care a pus la punct un proiect pentru dezvoltarea ecoturismului in zona Dunarii.

  Promovarea patrimoniului natural se va face cu 514.000 de lei, un proiect ce a fost accesat prin Programul Operational de Pescuit, Axa4. Directorul Directiei de Dezvoltare Locala si Relatii Externe din cadrul CJ Calarasi, Daniel Stefan, spune ca vor fi realizate 4 trasee de ciclo-turism de-a lungul Dunarii, dar si ca vor achizitionate 5 barci cu vasle pentru promovarea turismului ecologic.

  “Si bicicletele, dar si barcile vor fi inchiriate celor care doresc sa parcurga traseele de-a lungul Dunarii”, a spus Daniel Stefan. Cinci ghizi vor fi alaturi de turisti in calatoriile dea lungul Dunarii. Calarasiul este judetul situat in coada clasamentului in ceea ce priveste numarul turistilor. Chiar daca are unele dintre cele mai frumoase ostroave de la Dunare, cea de-a doua Delta a Romaniei, Calarasiul nu se afla pe lista locurilor de vizitat. Conform Institutului National de Statistica, 1.570 de persoane au ales sa se relaxeze, anul trecut, orasul de pe malul Borcei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *