“Romania are ceea ce restul Europei a pierdut”, a declarat, la Sibiu, ambasadorul Marii Britanii

  0
  508
  Folosirea rationala a fanetelor
  Folosirea rationala a fanetelor
  “Romania are ceea ce restul Europei a pierdut”, a declarat, la Sibiu, ambasadorul Marii Britanii
  “Romania are ceea ce restul Europei a pierdut”, a declarat, la Sibiu, ambasadorul Marii Britanii

  Companiile britanice sunt interesate sa investeasca in turismul din Romania si din Sibiu, mai ales in cel ecologic, dupa ce in ultimii ani a crescut numarul de turisti englezi care isi petrec vacantele aici. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat, miercuri, la Sibiu, ca „Romania are ceea ce restul Europei a pierdut: paduri virgine, un peisaj foarte frumos, o viata traditionala”, acesta sosind insotit de o delegatie compusa din reprezentanti ai companiilor britanice interesate sa investeasca in zona.

  „Sibiul a devenit din ce in ce mai cunoscut britanicilor. Daca in ‘90 erau putini care vizitau Sibiul, acum sunt mii de turisti, care il apreciaza atat a destinatie turistica, cat si pentru investitii in afaceri. Pentru mine este o prioritate zero sa dezvolt legaturile comerciale dintre cele doua tari si sunt aici pentru a afla care sunt posibilitatile din Sibiu”, a declarat Martin Harris.

  Acesta, insotit de reprezentanti ai unor companii britanice interesate sa investeasca in turismul din Sibiu, a avut o intalnire cu primarul Klaus Iohannis, apoi cu presedintele Consiliului Judetean Ioan Cindrea si prefectul Ovidiu Sitterli.

  „Am fost in discutii cu oamenii din sectorul de ecoturism si mi-au spus ca Romania a devenit din ce in ce mai intresant pentru turistii britanici, ei au inregistrat o crestere. Eu cred ca este un segment de interes si am venit in Sibiu, azi, cu un expert britanic in acest domeniu pentru a dezvolta sectorul de ecoturism in Romania”, a explicat ambasadorul.

  Potrivit acestuia, atuurile Romaniei sunt „peisajul frumos si patrimoniul interesant”, pe care trebuie sa il pastreze pentru viitor, iar printul Charles, a carui fundatie pe care o patroneaza detine mai multe case in Sibiu si judetele invecinate, este un bun ambasador pentru Romania.

  „Cred ca printul Charles este un ambasador foarte bun pentru Romania fiindca are o pasiune pentru Romania si intelege valorile romanesti care sunt unice in Europa – faptul ca Romania are ceea ce restul Europei a pierdut: paduri virgine, un peisaj foarte frumos, o viata traditionala”, a spus ambasadorul Marii Britanii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.