Turismul ecologic constituie o provocare reala deoarece simplul fapt de a calatori inseamna un impact negativ asupra mediului inconjurator

  0
  439
  Programul turistic “O s?pt?mân? la munte”
  Programul turistic “O săptămână la munte”
  Turismul ecologic constituie o provocare reala deoarece simplul fapt de a calatori inseamna un impact negativ asupra mediului inconjurator

  Turismul ecologic constituie o provocare reala deoarece simplul fapt de a calatori inseamna un impact negativ asupra mediului inconjurator. Cum, insa, nu toata lumea poate sa se deplaseze numai pe bicicleta si sa doarma in cort, este nevoie de solutii alternative astfel incat sa fie consumate cat mai putine resurse naturale.

  MODALITATI DE TRANSPORT Turistii interesati de impactul asupra mediului pe care il au vacantele lor se gandesc la modalitati alternative de transport, mai putin poluante. Pentru distante mari, un zbor cu avionul este absolut necesar. Pentru distante mai mici, trenul reprezinta o modalitate de transport cu un efect poluant mai redus.

  HOTELURI ECO
  Exista, deja, multe destinatii in care exista hoteluri, pensiuni sau alte unitati de cazare construite si care functioneaza ecologic. Apele termale dintr-o regiune sunt folosite pentru a incalzi piscina hotelului sau alte spatii, panourile solare asigura apa calda si energia, restaurantul nu serveste mancaruri cu produse semipreparate, alegand produse locale, in camere asternuturile nu sunt schimbate chiar zilnic. Totodata, sunt ajutati producatorii din zona si se evita cheltuielile de transport si, implicit, poluarea.

  ACTIVITATI DE VACANTE La destinatie, exista mai multe modalitati de a experimenta turismul sustenabil. Transportul local in locul taxiurilor, apa de baut cumparata din sticle de sticla in locul peturilor, windsurfing-ul in loc de jet ski, plimbarile cu vaporase cu motor electric, deplasarea cu bicicleta sunt cateva posibilitati. In unele destinatii de vacanta se organizeaza tururi eco in care turistii sunt dusi sa viziteze diverse locatii in care s-a investit pentru a proteja resursele naturale, cum sunt fermele ecologice.

  Birourile de turism din zona vizitata dispun de informatii complete in ceea ce priveste turismul ecologic din acea regiune.

  ALTE MASURI ECO
  Alte masuri pe care le poate lua un turist in vacanta in scopul protejarii mediului sunt dintre cele mai simple. Acesta poate avea grija sa inchida lumina in camera de hotel atunci cand nu are nevoie de ea, trebuie sa stranga gunoiul dupa un picnic, sa foloseasca un transport mai putin nociv si alte astfel de lucruri care stau oricui la indemana.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.