Turismul in Antarctica va fi restrictionat, potrivit masurilor adoptate de SUA pentru a proteja mediul fragil din regiunea polara.
antarctica
Dupa o intalnire de doua saptamani in Baltimore, SUA, semnatarele Tratatului Antarctic au fost de acord sa impuna restrictii asupra marimii vaselor care aduc pasageri si numarului de oameni care poate fi dus la tarm in acelasi timp.

Limitarea accesului turistilor pe continent a fost realizata de urgenta din cauza cresterii vizitelor si a accidentelor navale, incluzand doua esuari la mal in sezonul 2008-2009 si o scufundare a unui vas in 2007.

International Association of Antarctica Tour Operators a declarat ca vizitele pe continentul de gheata au crescut de la 6.700 de turisti in sezonul 1992-1993, la 45.213 in 2008-2009.

Schimbarile vor deveni legale dupa ce fiecare dintre cele 28 de natiuni semnatare le vor ratifica. Restrictiile au fost adoptate prin consens si fara opozitie.

Restrictiile nu contin penalizari pentru limitarea operatiunilor turistice. Dar cer semnatarelor sa se asigure ca agentiile de turism care ofera excursii in Antarctica nu vor incarca navele cu peste 500 de pesageri si vor restrictiona plimbarile pe continent la doar 100 de persoane deodata.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.