Excrementele de wombat ajuta un oras industrial din Tazmania sa lupte impotriva incalzirii globale dar si a crizei financiare.
wombat
Burnie, aflat in nord-vestul statului Tazmania, a fost lovit de nenumarate ori de concedieri. Dar, in ciuda crizei, o industrie este din ce in ce mai infloritoare: cea a productiei de hartie dintr-un material pe care nimeni altcineva nu il vrea, excremente de wombat.

Noua hartie este printre suvernirele preferate de turistii care doresc ceva tipic australian.

Wombatul, un marsupial blanos, traieste doar in zonele salbatice din Australia.

Blanita sa pufoasa si fata lui jucausa fac din wombat unul dintre cele mai indragite animale native in continetul sudic.

In ultimii ani, o companie din Burnie a experimentat hartie din excremente de cangur, dar popularitatea sa a fost eclipsata de produsele din resturile lasate de wombat.

Managerul de la Creative Paper, Darren Simpson, a spus ca procesul de realizare a hartiei este destul de neplacut.

“Cand le fierbem, au un miros ingrozitor, precum va imaginati, dar dupa ce sunt sterilizate si curatate, nu mai au niciun miros. Poate doar o mireasma organica foarte placuta”, a spus managerul. El a subliniat ca turistii sunt cei care au venit cu ideea.

Toata hartia este facuta din excrementele unui singur animalut, denumit Nugget, ce traieste intr-o rezervatie din apropierea muntelui Cradle, una din destinatiile favorite ale turistilor.

Excrementele lui Nugget sunt culese in fiecare zi de catre ingrijitorul sau si trimise la fabrica.

Wombatii sunt ierbivore si au o dieta plina de fibre din plante, facand din fecalele lor un material ideal pentru hartia australiana.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here