Array

Turismul nemtean va fi promovat si prin intermediul ariilor naturale protejate

Turismul nemtean va fi promovat si prin intermediul ariilor naturale protejate

Transformarea judetului Neamt intr-o destinatie turistica este prioritara pentru Consiliul Judetean Neamt. Printre cele mai importante produse turistice pe care judetul Neamt le detine sunt ariile naturale protejate (rezervatii forestiere, paleontologice si fosilifere, faunistice, etc), al caror potential va fi valorificat de Consiliul Judetean Neamt printr-un proiect cu finantare nerambursabila a carui contract a fost deja semnat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
“Promovarea ariilor naturale protejate din judetul Neamt” este finantat prin Programul Operational regional 2007-2013, Axa prioritara 5. Valoarea totala a proiectului este de 1.034.198 lei, din care valoarea totala eligibila este de 805.000 lei (valoare eligibila nerambursabila din FEDR 684.250 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national 104.650 lei si co-finantarea eligibila a beneficiarului 16.100 lei).

Obiectivul pe care il urmaresc autoritatile judetene prin implementarea acestui proiect este cresterea atractivitatii turistice a judetului prin dezvoltarea produsului turistic – “arii naturale protejate din judetul Neamt”. Acest lucru se va realiza intr-o perioada de 18 luni, timp in care vor fi realizate si distribuite 2.000 de albume de promovare a produsului turistic, 18.000 de pliante, 9.000 de harti, 3.000 de brosuri “Legendele Ceahlaului”, un film de prezentare de jumatate de ora si un spot de prezentare a produsului turistic realizat si promovat prin intermediul unui post national de televiziune, de doua ori pe saptamana, timp de sase luni.

“Materialele publicitare care vor fi realizate vor fi axate pe promovarea ariilor naturale protejate considerate reprezentative pentru judetul Neamt. Distribuirea acestora se va realiza prin participarea la doua targuri de turism al Romaniei, la fiecare obiectiv in parte, manifestari si evenimente de gen. De asemenea se vor distribui reprezentantilor administratiilor publice locale din judetul Neamt, ONG-urilor si organismelor care activeaza in domeniul turistic. Grupul tinta al proiectului este reprezentat de turistii romani si straini care viziteaza judetul Neamt. Pe termen lung, implementarea proiectului ‘Promovarea ariilor naturale protejate din judetul Neamt’ va contribui la cresterea calitativa, la standarde europene, a ansamblului conditiilor de practicare a turismului, cu impact direct asupra cresterii cererii de turism pentru Romania, ca destinatie turistica europeana.”, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Beneficiarii directi ai acestor eforturi vor fi turistii care vor vizita judetul Neamt. De castigat vor avea si prestatorii de servicii care vor fi desemnati castigatori ai licitatiilor din cadrul proiectului, locuitorii judetului Neamt (care vor beneficia de dezvoltarea economica a zonei), agentii economici din judetul Neamt, pensiunile turistice si structurile turistice din judetul Neamt, investitorii romani si straini.

Prin obiectivele sale, proiectul “Promovarea ariilor naturale protejate din judetul Neamt” isi propune rezolvarea unor probleme cu care se confrunta judetul Neamt, urmarind urmatoarele efecte pozitive: cresterea cu cel putin 20% pana in 2015 a numarului total de sosiri turisti in judetul Neamt; cresterea cu cel putin 10% pana in 2015 a duratei medii a sejurului turistilor in judet; cresterea cu cel putin 20% pana in 2015 a gradului de utilizare a capacitatilor de cazare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente