Miile de turisti care au trecut pragul Salinei din Turda, in ultimele saptamani, au dus la cresterea concentratiei de dioxid de carbon. Masuratorile au stabilit ca nivelul de CO2 este de aproape doua ori mai ridicat.salina din Turda

Directorul Salinei Turda-Durgau, Ovidiu Mera, a precizat pentru Stiri de Cluj.ro, ca saptamana viitoare vor ajunge la Salina de la Turda reprezentantii Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie din Bucuresti, cu care va discuta posibilitatea demararii unui studiu de microclimat. “Vrem sa stabilim exact calitatile curative pe care le are Salina de la Turda si eventual mai apoi sa o introducem in programul finantat de Ministerul Muncii, de turism balnear”, a declarat Ovidiu Mera.

In prezent, doar salinele de la Praid, Targu Ocna si Slanic-Prahova au astfel de studii de microclimat si sunt incluse in programul national de turism balnear. Salina din Turda mai are nevoie si de asigurarea unor spatii de cazare pentru turisti pentru a intra in programul finantat de Ministerul Muncii.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here