Turnu Severin – Poluare cu produse petroliere pe Dunare

Conducerea Directiei Apelor Jiu Craiova a fost sesizata ieri dimineata ca pe Dunare, la kilometrul fluvial 931-930, in judetul Mehedinti, au aparut pete de produs petrolier care se intind de-a lungul portului de pasageri pe o lungime de un kilometru, avind o latime de patru-cinci metri.
poluare cu hidrocarburi
Potrivit unui comunicat transmis de Directia Apelor Jiu Craiova, petele de petrol au fost sesizate de politistii de frontiera de la Drobeta-Turnu Severin, care au anuntat Sistemul de Gospodarire a Apelor Mehedinti.

APE DE SANTINA. Petele de petrol sint vizibile pe Dunare, in zona portului de pasageri de la Drobeta-Turnu Severin, la kilometrul fluvial 931-930. Conform sursei citate, petele de produs petrolier provin probabil de la ape de santina si se intind de-a lungul portului de pasageri pe o lungime de aproximativ un kilometru, avind o latime de circa 4-5 metri. “La fata locului s-au deplasat reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti impreuna cu comisarii Garzii de Mediu. Au fost verificate navele acostate in port, precum si gurile de evacuare ale SC Secom SA. Reprezentantii SGA Mehedinti au actionat de urgenta cu substante biodegradabile, in vederea neutralizarii petelor de produs petrolier”, se arata in comunicatul Directiei Apelor Jiu Craiova.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente