„Turul Dunarii 2014”, 400 de kilometri pe bicicleta

„Turul Dunarii 2014”, 400 de kilometri pe bicicleta
„Turul Dunarii 2014”, 400 de kilometri pe bicicleta

La inceputul acestei sapta­mani, s-a dat startul „Turul Dunarii 2014” pe bicicleta, un proiect initiat in 2013 de Cycling Romania si Asociatia ROI. Mai multe echipe de voluntari vor parcurge o distanta de aproximativ 400 de km dintre Calarasi si Tulcea pe rute diferite, pentru a investiga trasee de cicloturism pe malul Dunarii. In municipiul Tulcea vor ajunge pe data de 9 septembrie.

„Ne propunem sa identificam un numar mare de trasee care pot fi parcurse cu bicicleta de-a lungul Dunarii, intre Calarasi si Tulcea. Cicloturismul genereaza venituri anuale de 44 miliarde de euro la nivel european. Sunt convins ca Romania poate deveni o destinatie atractiva a turismului pe bicicleta, atat pentru cicloturistii straini, cat si pentru cei romani. Cicloturistii prefera vacantele active si ecoturismul, asadar se bucura sa fie aproape de natura, sa doarma in cort sau in pensiuni agroturistice, departe de locurile comer­ciale, zgomotoase. Este vorba despre acel turism la viteza redusa (slow-turism), ceea ce inseamna ca vor aprecia si ocaziile de a intalni producatori si mestesugari locali, oa­meni pe care ii cautam si ii intalnim in Turul Dunarii”, a declarat Mircea Crisbasanu, coordonatorul Cycling Romania.

Potrivit organizatorilor, din echipa care participa la Turul Dunarii 2014 fac parte: Alina Marin si Daniel Heghes, care au participat si in 2013, precum si Veronica si Mihai Stanciu, Daniel Bengalici, Mihai Pop, Ionut Bordea, Bogdan Adumitroaie si Silviu Negoita. Voluntarii pe bicicleta sunt sprijiniti de echipa responsabila pentru comunicare formata din Florin David si Simona Botner.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente