Array

Turul Dunarii pe bicicleta a ajuns la final

Turul Dunarii pe bicicleta a ajuns la final
Turul Dunarii pe bicicleta a ajuns la final

Zece voluntari ai aociatiilor Cycling Romania si ROI au ajuns marti la Tulcea, dupa ce, timp de aproape doua saptamani, au parcurs sute de kilometri pe bicicleta. Punctul de plecare a fost la Calarasi si, impartiti in echipe, au explorat diverse trasee de cicloturism de-a lungul Dunarii pana in Tulcea.

„Am descoperit oameni primitori, cu povesti interesante, precum si lo­curi care merita vizitate. Doar cateva exem­ple: livezile incarcate cu fructe pe drumul Calarasi – Fetesti, geamia din Cernavoda, pescaria lui Laurentiu din Harsova, nea Jinga, omul bun la toate din satul cu nume predestinat, Mesteru, singura moara de apa inca functionala din Dobrogea construita de Stefan Nuca sau campingul prietenos cu cicloturistii din Partizani, in inima Deltei Dunarii”, a declarat Mircea Crisbasanu, coordonatorul Cycling Romania.

Initiatorii Turului Dunarii considera ca Dunarea si traseele pentru biciclete de-a lungul Dunarii ar putea atrage foarte multi turisti.

„Investigarea si furnizarea de informatii despre trasee sunt conditii de baza pentru a atrage mai multi turisti. In plus, cicloturistii au nevoie de cazare adecvata si de informatii despre obiectivele care merita sa fie vizitate. Cicloturismul genereaza venituri anuale de 44 miliarde de euro la nivel european. Dupa ce am explorat malul Dunarii intre Oravita si Calarasi in 2013 si intre Calarasi si Tulcea in 2014, sunt convins ca cicloturismul poate deveni o directie de dezvoltare a comunitatilor locale de pe malul romanesc al Dunarii. Pentru a promova aceasta regiune, ne propunem sa continuam sa organizam Turul Dunarii in fiecare an, cu multa pasiune si pe baza de voluntariat”, a adaugat Mircea Crisbasanu.

Din echipa care a participat la Turul Dunarii 2014 au facut parte: Alina Marin si Daniel Heghes, aflati la a douaa editie, precum si Veronica si Mihai Stanciu, Daniel Bengalici, Mihai Pop, Ionut Bordea, Bogdan Adumitroaie si Silviu Negoita. Lor li s-au adaugat si doi voluntari straini din Lituania, aflati in Romania printr-un proiect derulat in cadrul Serviciului European de Voluntariat, Gabriele Pauryte si Kestutis Rainys. Voluntarii pe bicicleta au fost sprijiniti de echipa responsabila pentru comunicare formata din Corina David, Florin David, Simona Botner si Mihai Dumitru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente