Romania, o pozitie mai jos in topul tarilor atractive pentru investitii in energie regenerabila

Romania, o pozitie mai jos in topul tarilor atractive pentru investitii in energie regenerabila
Romania, o pozitie mai jos in topul tarilor atractive pentru investitii in energie regenerabila

Romania a coborat o pozitie, pe locul 32, intr-un top trimestrial al tarilor atractive pentru investitii in energie regenerabila intocmit de firma de consultanta EY, care noteaza ca activitatea pe piata locala a incetinit in ultimele luni, scrie Mediafax.

“In ciuda incetinirii volumului de investitii in energia regenerabila din Romania, au fost incheiate noi acorduri. Compania rusa Lukoil-Ecoenergo si firma italiana ERG Renew au semnat un acord de finantare pentru parcul eolian Topolog-Dorobantu, proiect evaluat la 123,8 milioane de euro, in timp ce producatorul de energie german STEAG a obtinut un credit pentru parcul Crucea Nord, al carui cost este estimat la 200 milioane de euro”, se arata in editia din septembrie a clasamentului EY.

Raportul EY evalueaza 40 de tari in functie de atractivitatea pentru investitiile in energie regenerabila.

In regiune, Turcia si Polonia se situeaza inaintea Romaniei, ocupand pozitiile 19 si, respectiv, 29, in timp ce Grecia se situeza pe locul 33, iar Ucraina, pe 40.

La nivel global, China a depasit Statele Unite in functie de atractivitatea sectorului de energie regenerabila, in timp ce urmatoarele trei clasate, Germania, Japonia si Canada, si-au mentinut pozitiile anterioare. Pe locul sase a urcat India, care a facut schimb cu Marea Britanie, in prezent pe locul al saptelea.

“Guvernul chinez isi canalizeaza eforturile in lupta contra poluarii pe segmentul energiei regenerabile, oferind noi oportunitati pentru investitorii straini”, se arata in raport.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente