Turul Dunarii pe biciclete

  0
  425
  Turul Dunării pe biciclete
  Turul Dunarii pe biciclete
  Turul Dunarii pe biciclete

  Turismul reprezinta unul dintre domeniile care ar trebui sa devina un punct forte in economia romaneasca. Iar dincolo de programele si initiativele guvernamentale mai mult sau mai putin reusite, exista oameni pasionati care isi dedica timpul si energia unor proiecte proprii, menite sa promoveze atit natura, cit si cultura.

  Un astfel de proiect este „Turul Dunarii pe biciclete”, organizat de catre Asociatia ROI impreuna cu echipa Cycling Romania. Pe 24 iunie s-a dat startul turului simultan din Calarasi si Oravita, iar, pina pe 9 iulie, 32 de tineri voluntari romani si bulgari vor parcurge aproximativ 800 km, investigind trasee de cicloturism din sapte judete din zona Dunarii.

  „Ne-am propus sa oferim informatii atit strainilor, cit si romanilor, despre traseele care se pot parcurge cu bicicleta pe malul romanesc al Dunarii. Ne dorim sa asezam Romania pe harta europeana a cicloturismului, dat fiind ca aceasta activitate aduce in Europa venituri anuale de 44 de miliarde de euro”, a declarat Mircea Crisbasanu, coordonatorul proiectului si initiatorul Cycling Romania. „Anul viitor vom continua promovarea zonei cu Dobrogea si Delta”, a mai adaugat el.

  In prima saptamina a turului, tinerii vor stringe informatii despre traseele pentru biciclete si gradul lor de dificultate, dar si povesti ale oamenilor intilniti si ale locurilor vizitate. In cea de-a doua saptamina, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, pentru a prezenta informatiile respective, care vor fi organizate pe un portal national bilingv, in romana si in engleza, dedicat promovarii Romaniei ca destinatie pentru cicloturism.

  Pentru a afla care sint rezultatele turului, Dilema veche va fi prezenta, in perioada 5-7 iulie, la Portul Cultural Cetate, unde vor fi organizate o serie de evenimente care vor imbina „cicloturismul, mincarea traditionala si degustarile de vin bun romanesc”. Daca doriti sa va alaturati noua in acest weekend, gasiti mai multe informatii pe http://turuldunarii.cyclingromania.ro/#!/port_cetate/

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.