Ucraina se plange ca Dunarea ii fura din teritoriu in favoarea Romaniei

0
273

Absenta unui dig pe malul ucrainean al Dunarii determina pierderi teritoriale in favoarea Romaniei in contextul inundatiilor actuale, a declarat ministrul Mediului din Ucraina, Viktor Boiko.teritoriu Ucraina

„Digurile de pe Dunare au fost construite cu 50 de ani in urma si trebuie sa fie restaurate sa nu fim nevoiti sa reparam gaurile in fiecare an”, a spus ministrul ucrainean, citat de radioul national din Ucraina. „Ca sa rezolvam problema digului avem nevoie de 352 de milioane de grivne (36 de milioane de euro) si dispunem acum de doar 67 de milioane de grivne (6,9 milioane de euro). Acesti bani sunt indeajuns doar ca sa prevenim ruperea digului”.

„Problema constructiei digurilor deriva de asemenea din normele internationale: romanii si-au consolidat malul, iar acum, in caz de inundatii, doar pun nisip pe dig”, a mai spus Boiko. Ministrul ucrainean a adaugat ca, in timpul inundatiilor, cursul Dunarii se modifica si, tinand cont de faptul ca frontiera este stabilita de-a lungul cursului apei, Romania castiga teritoriu.

„In prezent, digul romanesc este la 300-400 de metri distanta de malul romanesc al Dunarii”, a precizat acesta.

Ministrul ucrainean a facut declaratiile acestea intr-o conferinta de presa in care a vorbit despre amenintarea umflarii apelor Dunarii. In unele zone, nivelul Dunarii a depasit deja nivelul critic de inundatie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.