Monstrul adancurilor: O balena gigantica se infrupta din alte balene

0
1175

Fosilele monstrului au fost descoperite in detertul din Peru, candva aflat sub ape.monstrul adancurilor

Un casalot urias, cu dinti enormi si o afinitate pentru vanatoare. Nu apare in cartile de zoologie, dar specialistii sustin ca acest monstru marin popula oceanele lumii in urma cu 12 milioane de ani. Fosilele care ar confirma acest lucru au fost gasite in Peru.

Acest cetaceu urias a primit din partea cercetatorilor numele de Leviathan. O parte din craniul sau si maxilarul au fost descoperite in desertul din Peru, aflat candva sub nivelul marii. Potrivit masuratorilor, capul balenei ar fi avut cel putin trei metri lungime, iar dintii masurau in medie 35 de centimetri aproape dublu fata de cei ai speciilor de azi.

„Putem spune ca era un monstru marin. Era un animal inspaimantator, enorm”, a declarat Christian Maizon, de la Muzeul de Istorie Naturala din Paris.

Specialistii estimeaza ca Leviathan era un pradator feroce. Vana delfini, rechini si chiar alte balene, spre deosebire de casalotii din prezent care se hranesc cu vietuitoare mult mai mici. Cu toate acestea a disparut din oceanele lumii, multi considerand ca de vina ar fi schimbarile climatice.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.