Sfaturi pentru evacuarea animalelor in caz de inundatii

Pentru a putea evacua rapid animalele, organizati-va din timp! Urmati instructiunile autoritatilor locale daca trebuie sa evacuati casa. Faceti planul de evacuare si demersurile necesare pentru ca animalul sa poata fi scos si el, alaturi de oameni, din zona de pericol.evacuare animale

Asociatia pentru protectia animalelor Cutu-Cutu ofera cateva sfaturi pentru evacuarea necuvantatoarelor din calea apelor.

La prima avertizare de inundatii, bagati animalele in grajd sau in casa, dupa caz, intrucat se pot dezorienta si se pot pierde usor in timpul unei calamitati. Urmati instructiunile autoritatilor locale daca trebuie sa evacuati casa.

Animalele nu trebuie abandonate! Daca trebuie sa parasiti casa, luati-va prietenii necuvantatori cu voi. Asociatia Cutu-Cutu va sfatuieste cativa pasi simpli pentru a reduce timpul de evacuare.

Depozitati un kit (un bagaj) pentru urgenta, usor de transportat, cat mai aproape de iesire. El trebuie sa contina trusa de prim ajutor, mancare pentru 3-7 zile, conserve sau hrana uscata, tavite, servetele, hamuri si lese, medicamente importante, apa imbuteliata suficienta pentru fiecare membru al familiei si fiecare animal pentru cel putin sapte zile, o geanta sau un cos pentru transportul animalelor, lanterna, patura (pentru un animal speriat), fotografii recente ale animalelor (pentru cazurile in care sunteti separati sau pierdeti animalul).

Trebui sa aveti un kit de urgenta si pentru membrii familiei care sa contina baterii, banda adeziva izolanta, lanterna, radio, sfoara, marker permanent, prosoape, imbracaminte si incaltaminte, bani, fluier, numerele de telefon importante, medicamente si copii ale informatiilor medicale.

Pasarile si animalele mici trebuie transportate in custi sau colivii.

Fiti siguri ca fiecare animal de companie poarta zgarda si medalion cu datele de identificare la zi (numele animalului, numarul dumneavoastra de telefon). De asemenea, numele animalului, numele vostru si datele de contact trebuie trecute si pe cusca. Recomandam microciparea animalului ca o forma permanenta de identificare.

Un microcip se dispune in zona umarului animalului si poate fi citit de un scanner la cele mai multe adaposturi sau clinici veterinare.
Faceti planul de evacuare si demersurile necesare pentru ca animalul sa poata fi scos si el, alaturi de oameni, din zona de pericol.
Evacuati animalele si bunurile de valoare in locuri de refugiu, dinainte cunoscute.

Daca nu doriti sa introduceti animalele in casa, alta varianta este sa le urcati in pod sau sa le duceti pe un deal. Alegeti zona cea mai inalta unde le puteti lasa. Acolo vor fi mai in siguranta.

Asociatia Cutu-Cutu sfatuieste ca macar sa dati drumul cainelui din lant, porcului din cotet si vacii din grajd, atunci cand vine viitura, pentru a incerca macar sa se salveze singuri.

Daca animalele dumneavoastra sunt in siguranta, ajutati-le in timpul viiturii, pe cat posibil, si pe cele ale vecinilor si pe ale proprietarilor inconstienti, care le neglijeaza. Daca viitura a trecut, mergeti imediat si salvati animalele care sunt inca in pericol, in noroi, in apa sau pe acoperisuri.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *