Udrea sustine ca nu e nevoie de o lege a picnicului

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat, marti, ca nu este nevoie de o lege a picnicului, deoarece prevederile actuale privind interdictia focului din legile agriculturii si silviculturii sunt suficiente.Lege picnic

„Legea picnicului nu este un proiect in derulare la Ministerul Mediului. Consider ca reglementarile din legea agriculturii si legea silviculturii privind interdictia aprinderii focului in zone neprotejate sunt suficiente”, a precizat Udrea.

Sambata, directorul de programe al Asociatiei Green Revolution, Cornel Belciug, declarase pentru NewsIn ca asociatia a lucrat cu specialisti din Ministerul Mediului si cu o firma de avocatura pentru a realiza o lege simpla, usor de aplicat si de inteles, astfel incat oamenii sa stie ce au voie si ce nu au voie sa faca atunci cand ies la picnic.

Potrivit acestuia, consiliile locale care au in grija spatiile verzi ar fi trebuit sa amenajeze zone specifice pentru picnic, ingradite, dotate cu puncte de colectare selectiva, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietris, fie echipate cu gratare, precum si locuri de parcare si care sa fie pazite.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *