UE: Ungaria a clasificat gresit substanta care a provocat dezastrul ecologic din 2010

UE: Ungaria a clasificat gresit substanta care a provocat dezastrul ecologic din 2010

Ungaria a clasificat gresit substanta toxica ce a provocat in 2010 un dezastru ecologic de proportii, au declarat oficiali ai Uniunii Europene joi.

Zece oameni au murit, alte zeci au suferit arsuri chimice si sute de persoane au ramas fara adapost dupa ce rezervorul unei fabrici de aluminiu din vestul Ungariei a cedat pe 4 octombrie, ceea ce a provocat o deversare de pana la un milion de metri cubi de deseuri toxice.

Dezastru ecologic in Ungaria: Numarul mortilor a ajuns la noua

Desi cazul este investigat in prezent de o comisie oficiala, incidentul a atras atentia asupra sigurantei fabricilor mostenite din epoca comunista.

“Credem ca au clasificat substanta incorect cand au acordat permisul de mediu original. Trebuia sa fie clasificata ca fiind periculoasa si ea a fost clasificata ca fiind sigura”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Joe Hennon, citat de Monsters and Critics.

Dezastru ecologic in Ungaria – vezi care au fost consecintele

Aceasta este o evaluare preliminara, bazata pe informatii oferite de autoritatile ungare, nu este o conluzie finala, a subliniat el. Ungaria ar trebui acum sa revizuiasca aceasta clasificare, a mai spus acesta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente