Ultima fita, masina ecologica

    1
    332

    Euro 4, euro 5, motoare hibrid, combustibil alternativ – toate sunt arme intr-un razboi in care tot mai greu discerni cat e lupta sincera impotriva incalzirii globale si grija pentru mediu si cat e diabolica strategie de marketing pentru a te determina sa schimbi masina perfect functionala cu una, pare-se, mai putin poluanta.

    Fara a se gandi la prea multe fineturi, zeci de vedete, la inceput de prin SUA, s-au grabit sa serveasca drept exemplu si s-au afisat cu cate o masina ecologica, intr-o continuare fireasca a ultimei campanii de protejare a mediului in care au fost indemnati sa participe de catre agentii proprii. Ca tot ceea ce apare pe afara, si acest model a sfarsit prin a fi importat in Romania.

    Toyota, unul din putinii dealeri de la noi din tara care au in oferta masini ecologice, pentru a-si impulsiona vanzarile modelului hibrid Prius a convins, la randul sau, o vedeta autohtona sa ii aleaga masina – bun prilej pentru a emite comunicate de presa si a fi prezent in rubricile de specialitate din presa. Gestul, este semnificativ insa doar pentru cei care nu stiu ce mai are in garaj Mihaela Radulescu, vedeta menita sa serveasca drept model romanilor interesati de mediu. Ideea ca Prius va fi parcat langa un SUV impresionant, cu motor pe masura, la care vedeta nu va renunta, goleste de sens gestul ei si sugereaza mai degraba ideea de ipocrizie.

    La fel cum tot ipocrizie sugereaza si celalalt mare promotor al masinilor ecologice, Attila Korodi, ministrul Mediului din actualul Guvern. Degeaba se afiseaza cu, deja, al doilea model de masina hibrid, daca toti ceilalti colegi de Guvern se vantura prin oras pe bancheta din spate a unor masini cu motoare imense, lacome de oxigen.

    Si cu ajutorul acestor mici inconsecvente si ipocrizii, ce fac ca o masina ecologica sa para doar o noua fita pe care unii si-o permit ca moft, romanii vor visa in continuare la SUV-ul Mihaelei Radulescu si la bolizii cu girofar ai membrilor guvernului.

    Sursa: Gandul

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.