Cine cump?r? ma?ini cu hidrogen în Europa

Cine cumpara masini cu hidrogen in Europa

Hyundai Motor a livrat opt unitati ix35 Fuel Cell suplimentare catre doua dintre cele mai frumoase orase din Europa, scrie capital.ro. Organizatii din Marea Britanie, printre care Transport for London, Air Product, Johnson Matthey si ITM Power, au achizitionat fiecare cate un model ix35 Fuel Cell pentru operatiuni in intreaga tara, in timp ce Rijkswaterstaat…

Citește mai departe
Lafarge incepe constructia unei sta?ii de co-procesare a de?eurilor solide

Lafarge incepe constructia unei statii de co-procesare a deseurilor solide

Lafarge Romania a inceput constructia proiectului unei statii de co-procesare deseuri solide municipale si utilizarea lor ca si combustibili alternativi in procesul de fabricatie, in vederea eficientizarii productiei de ciment, un proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului ce va fi implementat in fabrica de ciment Lafarge din Medgidia este…

Citește mai departe
Prima statie de benzina cu plata direct la pompa

Prima statie de benzina cu plata direct la pompa

La sfarsitul lunii noiembrie, la Craiova, compania Bioromoil va deschide prima benzinarie complet automata din tara care va livra biodiesel. Statia va functiona fara personal si va presupune plata direct la pompa, scrie money.ro. „Este un serviciu nou, inovativ, rapid  si de proximitate –  fiind amplasata in zonele destinate marilor centre comerciale. Pana la sfarsitul…

Citește mai departe
CJ Botosani vrea să înceapă în primăvară lucrările la rampa de gunoi a judeţului

Toronto: masinile de gunoi vor functiona pe biogaz produs de propriile deseuri

Biogazul emis de gunoaiele colectate de masinile de gunoi din Toronto va fi utilizat drept combustibil de propriile motoare. Experimentul se afla in derulare. Autoritatile orasului canadian Toronto vor sa transforme fiecare masina de gunoi din oras in sursa de energie pentru propriul motor. Astfel, biogazul emis de gunoiul colectat in bena va fi captat…

Citește mai departe

Americanii sugereaza productia de combustibil obtinut din cannabis

Cercetatorii americani de la Universitatea din Connecticut incearca sa gaseasca o solutie bio pentru obtinerea combustibilului. Se pare ca pana acum, cea mai viabila varianta ar fi aceea care implica banala canepa, Cannabis sativa in denumirea ei stiintifica. „De multe ori se ajunge la problema combustibil versus mancare si pana acum plantele din care se…

Citește mai departe

Biocombustibilii vor aduce foamete si defrisari

Verde nu inseamna neaparat mai bine nici pentru oameni, nici pentru mediu. Biocarburantii vor duce la inrautatirea schimbarilor climatice si vor priva populatiile sarace de mancare, din moment ce fermierii vor converti suprafete de circa 69.000 de kilometri patrati in plantatii, potrivit unui studiu realizat de noua organizatii ecologiste. Suprafata respectiva este egala cu marimea…

Citește mai departe

Strategia UE pentru biocombustibili dauneaza mediului

Planurile statelor comunitare de atingere a tinei UE privind utilizarea biocarburantilor vor creste emisiile cu efect de sera pentru ca vor duce la extinderea exploatarilor agricole. Solutia: noua generatie de biocarburanti extrasi din deseurile agroindustriale. Potrivit studiului publicat de Institutul European pentru Politici de Mediu (IEEP), un centru de reflectie si cercetare independent, strategia Uniunii…

Citește mai departe

Americanii vor sa faca etanol din pepeni

Pepenii aruncati de fermieri ar putea fi folositi pentru a fabrica etanol. Americanii arunca 360.000 tone de pepeni anual, din care s-ar putea face 2.5 milioane de litri de etanol. Cercetatorii americani vor sa foloseasca pepenii pentru a crea combustibili alternativi. Oamenii de stiinta au descoperit ca sucul obtinut din pepeni poate fi utilizat pentru…

Citește mai departe

Carburantii pe baza de alge vor inlocui petrolul

Din cauza pretului ridicat la petrol, companiile industriale americane au inceput sa se orienteze spre alge, desi va fi nevoie de mai multi ani pentru ca biocarburantul „albastru” sa ajunga in rezervoarele automobilelor. Compania Dow Chemical s-a asociat cu Algenol Biofuels si, alaturi de gigantul petrolier ExxonMobil, care a participat financiar, au facut investitii in…

Citește mai departe

Englezii redescopera rumegusul

Englezii au descoperit in statisticile guvernamentale ca, anual, in Marea Britanie se produc peste 10 milioane de tone de rumegus, care, de regula, este imprastiat pe camp. Ideea folosirii acestui tip de deseu in calitate de combustibil nu este deloc noua, inedita insa este initiativa britanicilor de a arde cantitati cat mai mari de rumegus, pentru a contribui la protejarea mediului.

Citește mai departe

Cine conduce eliberarea de petrol

Protejeaza autocratii bogati, otraveste mediul inconjurator si alimenteaza conflicte internationale. Dar nu falsa amenintare a lipsei petrolului sau aparitia axei de energie asiatice va convinge lumea sa renunte intr-un final la petrol. O revolutie auto cu centre in Silicon Valley si Shang-hai poate pune capat dependentei definitorii a acestei epoci.

Citește mai departe

Doi britanici vor strabate Sahara cu un vehicul alimentat cu produsul extras din cacao

Doi britanici, ecologisti convinsi, s-au imbarcat intr-o calatorie care i-ar infuria pe iubitorii de ciocolata. Andy Pag si John Grimshaw vor stabate desertul Sahara intr-o masina, modificata sa poata functiona cu ciocolata. Cei doi au parcurs pana acum doua tari europene in drum spre Africa, loc unde vor testa, in cele mai dure conditii, ciocolata transformata in combustibil.

Citește mai departe

Curent electric din coji de struguri

Cercetatorii canadieni au descoperit o metoda inedita de a produce curent electric: boabele de struguri, informeaza Reuters. Astfel, dupa stoarcerea boabelor, pentru a obtine vinul, cojile ramase pot fi prelucrate astfel incat sa produca electricitate. Asta prevede un plan canadian pentru regiunea viticola din sudul provinciei Ontario.

Citește mai departe

Combustibili cu etanol, in SUA

Departamentul american de Energie exploreaza utilitatea produselor pe baza de benzina cu un continut ridicat de etanol, a anuntat un oficial al acestui departament, citat de Reuters. „Vom testa E12, E15 si, eventual, E20 si vom lucra cu Agentia pentru Protectia Mediului”, a declarat Alexander Karsner, secretarul adjunct pentru eficienta energetica si energie regenerabila.

Citește mai departe