Succes in primele teste pentru Toyota Highlander pe hidrogen

0
304

Inginerii de la Toyota au testat in California viitorul sau SUV pe hidrogen, botezat Highlander. In urma acestor teste, modelul a inregistrat o autonomie de 690 de kilometri.
Toyota Highlander
Toyota este unul din constructorii auto care dispune de o tehnologie hibrida avansata. Toyota Highlander Fuel Cell a fost testat in California si a inregistrat o autonomie de 690 de kilometri, acesta fiind echivalentul a 3.47 litri la 100 de kilometri. Aceste cifre sunt mai mici decat calculele efectuate de inginerii constructorului nipon, care anticipasera o autonomie de 826 de kilometri.

In urma testului de acum doi ani din Japonia in care automobilul a obtinut o autonomie de 555 de kilometri, noile rezultate par sa fie mai realiste din punctul de vedere al celor de la Toyota. Toyota Highlander a utilizat tehnologia intitulata Fuel Cell prin care automobilul dispune de celule de combustibil in care este introdus hidrogen lichid.

Celulele au fost incarcate cu 6 litri de hidrogen, iar in urma testului s-a ajuns la concluzia ca Toyota Highlander a utilizat un litru de hidrogen pentru a parcurge 115 kilometri. Conform oficialilor Toyota, acest model va fi disponibil incepand cu anul 2014.

Sursa: AutoMarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.