Doi britanici vor strabate Sahara cu un vehicul alimentat cu produsul extras din cacao

Doi britanici, ecologisti convinsi, s-au imbarcat intr-o calatorie care i-ar infuria pe iubitorii de ciocolata. Andy Pag si John Grimshaw vor stabate desertul Sahara intr-o masina, modificata sa poata functiona cu ciocolata. Cei doi au parcurs pana acum doua tari europene in drum spre Africa, loc unde vor testa, in cele mai dure conditii, ciocolata transformata in combustibil.

Ciocolata pare sa fie alimentul care poate face fericita toata lumea: pe cei care iubesc gustul ei unic, dar si pe ecologisti care evita, prin intermediul ei, poluarea „intr-un mod placut”. Doi britanici, Andy Pag si John Grimshaw, vor sa demonstreze ca ciocolata transformata in combustibil se poate adapta oricaror trasee, oricat de dificile.

Cei doi au modificat motorul unei masini de teren pentru a-l face sa functioneze cu biodiesel extras din ciocolata. Cei doi aventurieri au luat cu ei un dispozitiv special de convertire a produselor uleioase in combustibil, pe care il vor dona unei organizatii de caritate din Africa, alaturi de autoturismul de teren.

„Ma tem ca gazele emanate de teava de esapament nu vor avea aroma de ciocolata. Masina noastra merge cu un lichid galben care arata exact ca motorina. E aproape identic, cu exceptia faptului ca are mai putini compusi care pot provoca cancerul”, a explica Andy Pag.

Pentru parcurgerea traseului, ei duc intr-un camion 1.500 de litri de biocombustibil produs din 3.000 kg de ciocolata. Traversarea desertului Sahara, spre Timbuktu, in Mali, un traseu de 7.250 de kilometri, le va lua aproximativ trei saptamani. Procesul de extragere a combustibilului este foarte simplu.

„Aproape oricine si-ar putea produce motorina la propriul aragaz. In primul rand extragem untul de cacao din resturile de ciocolata printr-un proces secret. Zaharul ramas este transformat in bioetanol (un alt combustibil – n.r). Untul de cacao este apoi topit si amestecat cu metanol si soda caustica. La produsul final este adaugat acid”, a declarat un purtator de cuvant al firmei Ecotec, o companie care produce combustibil din resurse regenerabile si care s-a implicat in proiectul celor doi aventurieri.

Sursa: Click

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *