AM POS Mediu a lansat etapa de preselectie pentru componenta de extindere a managementului integrat al deseurilor

1
441

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu (AM POS Mediu) anunta lansarea etapei de preselectie pentru componenta de extindere a managementului integrat al deseurilor din cadrul Axei Prioritare 2 a POS Mediu.

Aceasta etapa presupune selectarea a cinci potentiali beneficiari pentru care se vor pregati aplicatii de finantare. Axa Prioritara 2 a POS Mediu vizeaza „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric”. Textul complet al POS Mediu poate fi accesat la adresa http://www.mmediu.ro/integrare/comp1/POSmediu/POS_Mediu_RO.pdf.

Alocarea financiara prevazuta pentu aceasta axa prioritara este de aproximativ 1 miliard Euro, suma reprezentand atat contributia comunitara (Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR), cat si co-finantarea nationala.

Preselectia proiectelor va tine seama de urmatoarele criterii minimale:
– Conformarea cu prevederile Tratatului de Aderare – sectiunea Mediu
– Conformarea cu obiectivele Axei Prioritare 2 a POS Mediu
– Existenta unui depozit conform de deseuri cu posibilitatea de extindere la nivel regional sau a cel putin 3 posibile locatii pentru realizarea unui depozit nou, aflate in proprietatea autoritatilor publice locale.
– Existenta unui Plan Local de Gestiune a Deseurilor.
– Existenta unui acord de principiu intre autoritatile publice locale din judet, pentru constituirea unei asociatii in vederea implementarii unui sistem integrat de gestionare a deseurilor la nivel judetean/zonal.
– Gradul de pregatire a documentatiei necesare proiectului.

Clarificari suplimentare asupra procesului de preselectie pot fi solicitate Autoritatii de Management pentru POS Mediu, folosind oricare din caile de comunicare uzuale (e-mail, fax, posta).

Sursa: Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.