Toronto: masinile de gunoi vor functiona pe biogaz produs de propriile deseuri

0
621
CJ Botosani vrea să înceapă în primăvară lucrările la rampa de gunoi a judeţului
CJ Botosani vrea sa inceapa in primavara lucrarile la rampa de gunoi a judetului

Biogazul emis de gunoaiele colectate de masinile de gunoi din Toronto va fi utilizat drept combustibil de propriile motoare. Experimentul se afla in derulare.

Autoritatile orasului canadian Toronto vor sa transforme fiecare masina de gunoi din oras in sursa de energie pentru propriul motor. Astfel, biogazul emis de gunoiul colectat in bena va fi captat si reutilizat sub forma de combustibil.

Studiul canadienilor se afla intr-un stadiu foarte avansat, prima astfel de masina de gunoi fiind deja in functiune pe strazile orasului nord-american. Datorita popularitatii de care se bucura aceast camion, el a primit chiar si un nume: Green Bin (cosul verde).

Principiul de functionare al masinii de gunoi este simplu: aceasta functioneaza initial pe baza de GPL, urmand ca rezervorul de gaz sa fie completat cu biogaz derivat din emisiile deseurilor din bena. Evident, in functie de cantitatea de gunoi colectat, masina poate rula ulterior independent, chiar daca GPL-ul din rezervor se termina.

„In functie de caracterul favorabil al rezultatelor, orasul nostru va converti la biogaz produsele digestiei deseurilor organice in toate masinile de care dispunem. Toronto si-ar produce astfel propriul sau gaz natural”, spune pre;edintele companiei care se ocupa de colectarea deseurilor menajere din Toronto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.