Americanii vor sa faca etanol din pepeni

Pepenii aruncati de fermieri ar putea fi folositi pentru a fabrica etanol. Americanii arunca 360.000 tone de pepeni anual, din care s-ar putea face 2.5 milioane de litri de etanol.
pepene
Cercetatorii americani vor sa foloseasca pepenii pentru a crea combustibili alternativi. Oamenii de stiinta au descoperit ca sucul obtinut din pepeni poate fi utilizat pentru a crea etanol. Dupa ce au confirmat posibilitatea transformarii pepenilor in etanol, cercetatorii americani au dorit sa afle daca pepenii sunt viabili pentru a fi folositi drept combustibil alternativ. Mai exact, cercetatorii doresc sa afle daca fermierii americani recolteaza suficienti pepeni pentru a putea furniza cantitatea necesara populatiei dar si industriei de combustibili alternativi.

Dupa cum stiti, cercetatorii au descoperit numeroase metode de a produce etanol din produse alimentare, dar folosirea porumbului sau a altor cereale pentru a crea combustibil poate crea o problema mondiala cu hrana, deoarece folosirea alimentelor pe post de carburant ar putea sa creasca pretul acestora. Tocmai de aceea nu este recomandata folosirea cerealelor pentru a crea combustibili alternativi. In schimb, pepenii ar putea fi folositi cu succes in acest scop.

Se pare ca in SUA sunt aruncate 360.000 tone de pepeni in fiecare an deoarece au o forma sau o dimensiune nedorita de clienti. Pe langa asta, fermierii americani arunca intre 20 si 40 la suta din recoltele lor din aceleasi motive. Din cele 360.000 tone de pepeni aruncati in fiecare an, cercetatorii estimeaza ca se pot fabrica 2.5 milioane de litri de etanol. Desi cantitatea anuntata este departe de a se apropia de necesarul estimat de americani la 9 miliarde de litri, aceasta va reduce consumul de apa si azot, folosite in mod conventional pentru a crea acest combustibil.

Sursa: AutoMarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente