Un asteroid a trecut la o distanta mica de Pamant

0
346

Asteroidul 2009 DD45 a trecut la 60.000 de kilometri distanta de Pamant la inceputul acestei saptamani, anunta CNN. Potrivit astronomului Robert McNaught, de la Australian National University, aceasta distanta este doar de doua ori mai mare decat cea de la Pamant la satelitii geostationari.
pamant
Aflat in Australia, in apropiere de Sydney, McNaught a descoperit asteroidul saptamana trecuta.

„Nu e ceva de care sa ne ingrijoram, insa trebuie sa stim ce se intampla”, a spus el.

McNaught, care urmareste asteroizii, a aratat ca monitorizarea lor poate face ca o evenutala ciocnire sa fie impiedicata.

Scenariile hollywoodiene, departe de realitate

„Daca e descoperit din timp, exista posibilitatea de a-i devia traiectoria”, a explicat McNaught. „Daca avem numai cateva zile, poate fi evacuata zona de impact, dar nu se poate face mai mult”.

Insa in ambele cazuri, o catastrofa globala asa cum este prezentata in filmele de la Hollywood, precum „Deep Impact”, este „foarte improbabila”, a mai spus el.

Numarul de asteroizi potential periculosi, descoperiti in fiecare an, a crescut in ultimul deceniu, pe masura ce au fost utilizate programe tot mai performante pentru a scana cerul. Aproape 100 de noi asteroizi au fost descoperiti in fiecare dintre ultimii ani, a mai spus astronomul.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.