Un asteroid ameninta Terra

1
317
Japonezii trimit o sonda spatiala automata pe un asteroid

ALERTA. Observatorul astronomic din Vicques, Elvetia, a descoperit un asteroid care se apropie de Pamant.
asteroid
Un bolid astral, botezat 2009 KL2, care face parte din categoria „geocrucisatoarelor”, va ajunge in septembrie la 67 de milioane de kilometri distanta de planeta noastra, informeaza cotidianul elvetian „Le Matin”.

Mai multi oameni de stiinta atrag atentia ca un impactul cu acest tip de asteroid ar fi cauzat disparitia dinozaurilor acum 65 de milioane de ani.

Descoperit de un amator

Acesta este primul asteroid de categorie grea descoperit pana in prezent de un amator, in Elvetia.

Observatorul astronomic Vicques a confirmat evenimentul, calculand si ca in primele zile ale toamnei va fi in zona Pamantului.

„Daca nu cautam, nu gasim!”, a afirmat astronomul amator Michel Ory, in varsta de 40 de ani, la validarea acestui corp ceresc.

Asteroidul va fi urmarit cu atentie de societatea astronomica din localitatea din care a fost descoperit, aflata in muntii Jura. In lume, amatorii descopera asemenea meteoriti cam o data la doua luni.

Constienti de pericol

Din ce in ce mai multi bani se investesc acum pentru descoperirea si observarea asteroizilor care trec pe langa Pamant.

Amatori sau profesionisti, angajatii observatoarele astronomice, mai ales cei americani – insista pe studierea acestor corpuri ceresti in amanunt.

SPIONI IN SPATIU

2009 KL2 are trei precedenti in Elvetia

Nu doar pericolul ca bolizii cosmici ar putea devia periculos spre Terra le trezeste interesul, ci si faptul ca meteoritii permit aflarea de date importante despre trecutul sistemului solar. In cazul lui 2009 KL2, el este al patrulea descoperit pe teritoriul elvetian, primii trei fiind remarcati de Observatorul din Zimmerwald al Universitatii din Berna.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.