Un brigadier silvic din Zarnesti a lovit cu toporul un cal

Gest de cruzime greu de imaginat intr-o padure din apropiere de Zarnesti. Un brigadier silvic a lovit cu taisul unui topor calul unor localnici pe care i-a intalnit in padure. Numai interventia prompta a unui medic veterinar a facut ca animalul sa fie salvat. Nu va putea fi scos la munca timp de cateva saptamani, spre disperarea proprietarilor pentru care animalul era singura sursa de venit.
cal lovit

Intreg incidentul s-a petrecut duminica seara. Doi localnici au iesit cu o caruta si un cal – spun ei – la adunat crengi uscate, pentru foc. Oamenii spun ca au fost opriti de patru barbati, dintre care unul era brigadier silvic. Acesta a pus mana pe toporul din caruta zarnestenilor si a lovit tot ce-a intilnit in cale.

Animalul si cei doi zarnesteni au scapat cu greu de furia brigadierului silvic. Oamenii au depus in aceeasi seara plangere la Politie. Anchetatorii incearca sa afle cine a lovit cu toporul si daca cei doi zarnesteni erau in padure pentru a fura lemne.

Nici Directia Silvica Brasov si nici ocolul silvic privat de la Zarnesti nu recunosc ca brigadierul silvic violent e angajatul lor. Daca va fi gasit vinovat pentru cruzimea cu care a lovit animalul, brigadierul silvic identificat drept autor al acestui gest risca doi ani de puscarie pentru distrugere si infractiuni prevazute de Legea Protectiei Animalelor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *