Politia Deltei Dunarii a organizat anul trecut aproape 900 de actiuni pentru combarea braconajului

Numai in ultima saptamana au fost constatate opt infractiuni si au fost confiscate 200kg de peste.Delta Dunarii

Politistii din cadrul Serviciul Politiei Deltei Dunarii au organizat, anul trecut, 887 de actiuni si controale pentru combaterea braconajului, in urma carora au fost confiscate peste 15 tone de peste, 4.000 de plase folosite la pescuit, precum si aproape 100 de ambarcatiuni, potrivit IGPR.

In urma acestor actiuni, au fost constatate 232 de infractiuni si 149 de contraventii la OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Politistii au confiscat peste 15 tone de peste, 19,5 kilograme de icre, peste 4.000 de plase monofilament si din material textil in lungime de peste 210 kilometri, opt dispozitive electrice de pescuit, 57 de motoare de ambarcatiune, 92 de ambarcatiuni, 45 de rezervoare pentru ambarcatiuni si 26 de autoturisme, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Politia Deltei Dunarii a fost reorganizata, in august 2009, si a trecut din subordonarea IPJ Tulcea in cea a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), desfasurandu-si activitatea in trei judete, respectiv Tulcea, Constanta si Galati.

In anul 2009, solutionarea infractiunilor piscicole a crescut cu 34% fata de anul 2008, potrivit IGPR, care arata ca, pe langa actiunile zonale, la nivel national au fost organizate 13 actiuni zonale, de mare amploare, in urma carora au fost confiscate peste 3,8 tone de peste, 190 kilograme de icre, peste 800 unelte de pescuit (plase monofilament, setci, dispozitive electrice, ohane, ave relon si prostovoale) si 25 de ambarcatiuni folosite pentru braconaj.

In ceea ce priveste activitatea recenta de combatere a braconajului, numai in ultima saptamana, in urma unor controale desfasurate in Delta Dunarii au fost ridicate peste 200 de kilograme de peste, 27 de plase de pescuit si patru motoare de ambarcatiuni. De asemenea, politistii au constatat opt infractiuni la reglementarile privind pescuitul. Bunurile, a caror valoare se ridica 95.654 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, dupa verificari si controale efectuate in 14 ambarcatiuni si 32 de autovehicule, potrivit politistilor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *