Un calator francez fermecat de taramul mioritic romanesc

  Un calator francez fermecat de taramul mioritic romanesc
  Un calator francez fermecat de taramul mioritic romanesc

  Un francez care a calatorit in Romania a vorbit despre frumusetile care l-au impresionat intr-un videoclip emotionant, intitulat “Romania – piatra de aur“.

  “Cand vii pentru prima data in Romania se spune ca trebuie sa iei o piatra in gura. Pentru a-i gusta pamantul, pentru a-i simti parfumurile salbatice”, incepe marturia sa.

  roumaniemesagerdeconstanta“Se spune ca trebuie sa stii sa privesti de aproape comorile pe care le pastreaza sub ochii nostri, in padurile sale umede de brad si de stejar batran, in intinderea lanurilor de porumb, de orz, de grau si de paie uscate. Se spune ca nu trebuie decat sa te apleci si sa culegi. Se spune ca aici exista pomi cu fructe magice, ca acele livezi cu prune salbatice al caror elixir ii face pe oameni fericiti. Se poate auzi de departe ecoul legendelor si al povestilor fantastice, povesti care te fac sa visezi”, continua el, in timp ce imaginile superbe ii sustin impresiile.

  “Se mai spune ca daca mergi departe, in inima Transilvaniei, in locuri somptuoase, poti intalni copaci vorbitori si flori fermecate. Poti vedea ursi salbatici si animale fantastice. Se spune ca daca vom cauta suficient de sus, pe drumul creaturilor ciudate si in pas cu vampirii, vom putea gasi o comoara pierduta. Dar locurile frumoase nu-si arata toate ascunzisurile, iar pietrele batrane nu-si spun toata povestea. Exista in Romania o gradina imensa. Ea ascunde o comoara”, spune autorul videoclipului.

  Filmuletul se incheie cu o concluzie pozitiva despre tara noastra: “Cand vii in Romania ti se spune sa iei o piatra in gura. Acum stiu de ce. Piatra este din aur.”

  Pentru a putea viziona clipul, click pe urmatorul link: http://vimeo.com/73732098

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *