Un ciudat mamifer veninos a fost prins… pe film

0
496

Oamenii de stiinta au reusit sa filmeze unul dintre cele mai ciudate animale de pe Pamant. Acesta este un solenodon, un mamifer veninos, ce se aseamana cu un soarece imens de camp… cu trompa.
solenodon
Atunci cand solenodonul musca, ii injecteaza prazii venin.

Nu se stiu prea multe despre aceasta creatura din Caraibe, insa este sigur faptul ca este un animal pe cale de disparitie, din cauza defrisarilor, vanarii si introducerii unor specii in habitatul sau.

Cercetatorii spun ca solenodonul are nevoie de multe eforturi din partea oamenilor pentru conservarea sa.

Mamiferul a fost filmat in vara lui 2008 in timpul unei expeditii de o luna in Republica Dominicana – una din cele doua tari unde poate fi gasit acest animal nocturn, mancator de insecte.

Cercetatorii de la Durrell Wildlife Conservation Trust si de la Ornithological Society of Hispaniola au putut sa ia masuratori si sa preia ADN de la solenodonul prins.

Dr. Richard Young, de la Durrell Wildlife Conservation Trust a declarat ca colegii sai au fost incantati cand l-au gasit pe animal prins in cursa. Insa in ciuda eforturilor, nu au reusit sa prinda decat un singur solenodon, intr-o luna intreaga, a precizat Young.

Alaturi de alte specii de solenodon, ce se gasesc in Cuba, acesta este singurul mamifer din lume care poate injecta venin in prada sa, prin dintii specializati.

Dr. Sam Turvey, de la Zoological Society of London, impreuna cu colegii sai, a descoperit o populatie mare de solenodoni intr-o regiune izolata din Haiti. Cercetatorul a declarat ca echipa a fost foarte surprinsa sa ii gaseasca, intrucat se temeau ca aceste animale ar fi disparut deja din Haiti, din cauza defrisarilor, introducerii cainilor si vanarii de catre oameni.

Atat in Haiti, cat si in Republica Dominicana, sunt necesare eforturi pentru conservare solenodonilor, insa mai intai trebuie aflate mai multe lucruri despre acest mamifer.

Cercetarea va fi realizata de programul Edge, al Zoological Society of London, potrivit BBC.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.