Sa reciclam si noi!

0
518

Problema reciclarii a fost adusa in discutie foarte des in ultimii ani, aceasta fiind dezbatuta in aproape toate tarile lumii.
reciclare
Prin toate mijloacele posibile, oamenii sunt incurajati sa trimita cat mai multe produse pe care nu le folosesc spre reciclare.
Consilierii fac tot posibilul sa ofere cat mai multe containere in care se strang diverse produse ce pot fi reciclate, acestea fiind depuse in cat mai multe zone vizibile din oras pentru a ne incuraja sa adoptam aceste activitati sanatoase pentru mediu. Cu totii putem ajuta cate putin.
Informeaza-te si afla ce produse pot fi reciclate. In general, cand vorbim de reciclare ne gandim doar la hartie si plastic. De fapt, exista mult mai multe produse in casa ta ce pot fi reciclate. De exemplu, materialele textile, cauciuc, materiale de constructie, sticla, carton etc. Asadar, inainte sa arunci gunoiul, gandeste-te daca nu ai putea depune unele obiecte in containerele pentru reciclare si incurajeaza-i pe toti prietenii tai sa faca acelasi lucru.
Familiarizeaza-te cu containerele de langa casa ta. Exista containere diferite pentru materiale diferite. Deocamdata, acestea par insuficiente, insa guvernul a promis sa mareasca numarul lor si zonele in care vor fi amplasate.
Obisnuieste-te sa folosesti cat mai multe obiecte confectionate din materiale naturale si vei ajuta si in acest fel la ocrotirea mediului inconjurator. Este posibil ca in apropierea casei tale sa nu se afle vreun astfel de container, dar sigur ai intalnit unul in drumul spre serviciu. Strange lucrurile pe care le poti trimite catre reciclare si mergi la containere cu acestea o data pe saptamana, de exemplu.
Mai poti participa la protejarea mediului si prin economisirea combustibilului si a noxelor pe care le elimina automobilul personal. De cate ori este posibil, alege sa mergi pe jos sau cu bicicleta decat cu masina.
Cei ce studiaza strategia de management al deseurilor au anuntat ca exista trei metode prin care putem scapa de ele. Prin depozitarea in gropi (care au devenit neincapatoare in ultimii ani), prin incinerare (insa aceasta metoda emite cantitati foarte mari de CO2 in aer) si prin reciclare (considerata cea mai ,,sanatoasa” metoda pentru mediu). Tu ce metoda alegi?

Sursa: Pe Tocuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.