Un comunicat de presa al Partidului Verde anunta ca Remus Cernea isi va da foc in fata TVR luni, 21 septembrie, ora 12.30

  2
  282

  remus cerneaParafrazandu-l pe Ray Bradbury, care spunea ca „nu e nevoie sa arzi cartile pentru a distruge o cultura ci doar sa ii impiedici pe oameni sa le citeasca”, voi spune ca, intr-o pseudo-democratie nu este nevoie sa arzi pe rug un protestatar, ci doar sa ii restrictionezi dreptul la libera exprimare.

  Este ceea ce, cu prilejul acestei campanii de strangere de semnaturi, traiesc: si anume o ignorare manifesta a candidaturii mele pentru alegerile prezidentiale de catre postul public de televiziune si stergerea de pe internet a sondajului realizat de Radio Romania Actualitati care ma credita cu cele mai multe voturi in preferintele utilizatorilor de internet. Posturile publice promoveaza intens clasa politica din Romania. Eu sunt impotriva actualei clase politice. Asta inseamna ca nu am voie sa vorbesc?

  Astfel, prin obstructionarea liberei exprimari a mesajului meu politic, posturile publice, care ar trebui sa prezinte in mod echilibrat toate opiniile politice formulate in societate, devin adversarii libertatii de exprimare si sustinatorii actualului sistem politic corupt, ineficient si nedemocratic din Romania.

  La 20 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, cand tinerii au murit pentru libertate si pentru un regim politic democratic, posturile publice abdica flagrant de la menirea lor de canale de informare care sa urmareasca interesele cetatenilor.

  Intrucat situatia a ajuns in Romania de asa natura incat democratia este muribunda iar cetatenilor li se permite doar un surogat al liberei exprimari, voi recurge la un gest radical.

  Luni, 21 septembrie, ora 12.30, cu orice risc, imi voi da foc in fata Televiziunii Romane (in Calea Dorobantilor nr. 191) in semn de protest fata de anihilarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor si distrugerea democratiei in Romania.

  Bucuresti, 20 septembrie 2009

  Remus Cernea
  Candidat la alegerile prezidentiale
  din partea Partidului Verde
  www.remuscernea.ro
  [email protected]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.