Un jaguar a fost fotografiat pentru prima oara in centrul Mexicului

Oamenii de stiinta au reusit sa fotografieze pentru prima oara un jaguar salbatic in centrul Mexicului, drept rezultat al eforturilor de cercetare ale Universitatii Autonome a Statului Mexic (UAEM) si ale Universitatii din Alicante.
jaguar in mexic
Observarea jaguarului are extrem de importanta pentru conservare, aratand ca marile feline inca mai exista in centrul Mexicului, in ciuda vanarii excesive, distrugerii habitatului si reducerii hranei.

“Am obtinut trei fotografii ale unui mascul, si zece ale unor mostre de excremente care au fost atribuite jaguarului”, a declarat Octavio Monroy-Vilchis, cercetator la UAEM si principalul autor al studiului.

“Fotografiile furnizeaza informatii despre noi locuri unde ar putea exista jaguarii si ne permit sa deducem ca zona unde a fost zarit animalul ar putea fi un coridor ce leaga populatiile de jaguari”, a mai spus Monroy-Vilchis.

Fotografiile au fost realizare in bazinul Rio Balsas, o zona declarata de Wildlife Conservation Society drept “zona prioritara pentru verificarea prezentei jaguarilor”.

“Lipsa dovezilor subliniaza faptul ca prezenta jaguarului in zona este sporadica”, a mai spus cercetatorul.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,154FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente