Array

Un program pe gustul tuturor la Ziua Lacului Vidra

Un program pe gustul tuturor la Ziua Lacului Vidra

Alexandru Vlahuta scria in “Romania pitoreasca”, referindu-se la plaiurile valcene: generoasa, natura a dat acestui tinut “cu amandoua mainile din toate frumusetile si din toate comorile cu care-i inzestrata Tara Romaneasca”.

Sambata, 30 iunie, pe aceste plaiuri, mai exact in statiunea Vidra, judetul Vȃlcea va avea loc festivalul „Ziua Lacului Vidra”, proiect care are ca obiectiv atragerea unui numar cat mai mare de turisti intr-o zona salbatica, strajuita de munti, unde linistea cu greu poate fi egalata.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco-Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Lacul Vidra se afla in inima Muntilor Lotrului, la granita judetului Valcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara si Sibiu, mai precis in statiunea Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan ofera vizitatorului prilejul de a cunoaste una dintre cele mai frumoase zone montane ale tarii. Drumurile inguste prin mijlocul vegetatiei luxuriante creaza senzatia unei lumi de poveste, te astepti la orice pas sa te intalnesti cu Hansel si Gretl sau cu Scufita Rosie.
Evenimentul, avȃnd ca moderator pe Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, se va desfasura pe tot parcursul zilei de sambata si va avea invitati de marca care vor cȃnta si vor incȃnta publicul prezent in acest colt de natura feeric din inima Muntilor Lotrului.
Incepȃnd cu ora 12:30, vor urca pe scena elevii de la Colegiul Matei Basarab – Rȃmnicu Vȃlcea iar incepȃnd cu ora 14:00, Ansamblul “Brȃul de Aur” va invita la dansuri populare vȃlcene si voie buna pe toti cei prezenti la eveniment.

Nu vor lipsi de la promovarea unei lumi de poveste nici membrii trupei Directia 5, care vor concerta incepȃnd cu ora 16:00 si Compact, incepand cu ora 18:00.

Turistii care doresc sa viziteze o destinatie pentru drumetie, refacere, odihna, aventura sau sport sunt asteptati intr-o zona care beneficiaza de atractii formidabile: chei, cascade, pesteri, peste 80 de trasee marcate si intretinute, posibilitatea practicarii alpinismului, schiului, pescuitului si vanatorii sportive, precum si numeroase puncte belvedere.

Turismul montan beneficiaza de conditii deosebite de cazare si petrecere a vacantelor in statiunile Voineasa si Vidra.

Bogata in activitati culturale, majoritatea zonelor poarta amprenta specificului traditiei locale.
Candva demult, in urma cu milenii, la putin timp dupa ce s-au format muntii Carpati, se spune ca trei ursitoare au poposit in zona muntilor Parang si fascinate de pitorescul locului au binecuvantat locul pentru ca in viitor sa fie locuit de un popor mandru, harnic, viteaz si fara de prihana: getodacii.
Mult mai tarziu, cand ursitoarele s-au intors din nou in mijlocul poporului geto-dac, l-au trimis in mijlocul lor pe Zalmoxes.

Legendarul om-zeu, nascut in zona muntilor Parang, colinda de dimineata pana seara muntii fiind fascinat de bogatia si frumusetea lor. Tanarul Zalmoxes (sau Zalmoxis dupa alte legende) este considerat unul dintre primii intelepti care au ajuns pe plaiurile autohtone, apetitul sau pentru cunoastere aducandu-i acest binemeritat titlu.

Va invitam sa descoperiti lacul si locurile din zona, cu un potential turistic natural complex, cu un farmec aparte, incarcate de basme si legende pe care batranii satelor le pastreaza in memorie si sunt totdeauna pregatiti sa le impartaseasca cu vizitatorii curiosi.
Nu e zidire veche, ruina, movila de pamant, de care sa nu fie legat un cantec, o legenda, un nume de viteaz.
Va asteptam cu drag sa le descoperiti, mȃine, 30 iunie!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente