Un rus si-a propus sa traiasca ca in anul 1100, in izolare completa

  0
  1209
  Un rus trăiește ca în anul 1100, în izolare completă
  Un rus traieste ca in anul 1100, in izolare completa
  Un rus traieste ca in anul 1100, in izolare completa

  Pavel Sapozhnikov are 24 de ani si, din septembrie 2013, pana in mai, anul acesta, si-a propus sa traiasca de unul singur asemenea stramosilor lui rusi din anul 1100. „Project Hero” este un proiect bine pus la punct, a carui miza este ca, prin experimentarea directa a conditiilor de viata din trecutul indepartat si prin renuntarea la contactul cu oamenii, sa analizeze importanta interactiunilor umane din lumea moderna.

  “Project Hero” face parte din proiectele concepute de agentia rusa Ratobor, condusa de Alexei Ovcharenko, specializata in organizarea de misiuni si experimente cu tematici istorice. De aceasta data, pe durata a opt luni, intr-o regiune izolata din apropierea unei paduri, Pavel traieste de unul singur intr-o ferma construita strict cu tehnologiile disponibile in secolul 10 in Rusia, documentate cu ajutorul descoperirilor arheologice si al cercetarilor etnografice. Potrivit descrierii, ferma se afla intr-un perimetru ingradit si e alcatuita dintr-o casa de locuit, un hambar, o incapere cu rol de afumatoare, un grup sanitar separat si o fantani, scrie totb.ro.

   

  Regulile acestui experiment sunt, la randul lor, foarte stricte: Pavel nu foloseste decat unelte autentice, descoperite in Rusia straveche, si nu consuma decat hrana specifica acelei perioade. Tanarul isi obtine hrana prin vanatoare si pescuit, de altfel, singurele ocazii cu care are voie sa paraseasca ferma, si prin culesul fructelor si legumelor pe care le are la dispozitie. De asemenea, mai poate parasi zona de locuit doar daca viata ii este pusa in pericol: daca isi rupe o mana sau un picior ori daca i se infecteaza grav vreo rana. In aceste situatii de urgenta, trebuie sa emita un semnal sonor, cu ajutorul unui corn. Daca insa se imbolnaveste de gripa ori daca are vreo entorsa, se trateata dupa obiceiurile Evului Mediu. Inainte sa faca parte din acest proiect, tanarul rus nu a avut nicio alta experienta similara, pregatindu-se pentru “Project Hero” prin documentare si exersarea diverselor abilitati necesare acestui stil de viata.

  Pavel nu comunica cu oamenii decat o singura zi pe luna, cand face schimb de impresii cu o echipa de cercetatori, care monitorizeaza evolutia experimentului. Totodata, in cadrul proiectului, i s-a permis sa-si documenteze o zi din viata la ferma, cu ajutorul unei camere video si al unui caiet de notite, iar materialele au fost publicate pe un blog.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.