11-12 noiembrie: Un workshop despre schimbarea cu mai mult impact in sisteme socio-ecologice:

2 zile de workshop pentru AGENTII DE SCHIMBARE, cei ce promoveaza schimbarea in organizatiile ce le conduc, comunitatile sau teritoriile in care locuiesc. Cum sustinem activ schimbarea in sisteme socio-ecologice, cu mai mult impact si mai putina suferinta.

Vom aborda 3 zone:
1. PREGĂTIREA DE LA AGENT DE SCHIMBARE LA AGENT DE TRANSFORMARE
INTENTIONALĂ
o schimbandu-ne felul de a ne schimba
o crestem impactul interventiilor
o scadem suferinta provocata de schimbarile ce le promovam
2. PROMOVĂM SCHIMBAREA IN ORGANIZATII SAU SISTEME STRUCTURATE SI DELIMITATE
MĂRGINITE, UNDE
o este o delimitare clara intre sistem si mediul de operare
o exista o structura ierarhica, ce poate fi alimentata cu putere sau alimentata cu functionalitate
o partile din sistem sunt interdependente dar nu autonome
3. PROMOVAM SCHIMBAREA IN SISTEME DIFUZE SI INTRETESUTE, UNDE
o nu este o delimitare clara intre sistem si mediul in care este incorporat
o toti jucatorii sunt interdependenti si autonomi
o nu exista o ierarhie formala, in ciuda diferentelor reale de putere

La GAIT (Guild of Agents for Intentional Transformation), noi am experimentat ca cele mai multe din incercarile a sustine activ schimbarea cu abordari traditionale au impact foarte mic in proportie cu timpul, energia si banii investiti. De asemenea, experienta ne-a confirmat ca cele mai multe din procesele de schimbare provoaca mai multa suferinta decat castiguri.

CONTINUTUL ATELIERULUI
In acest workshop Eugenio Molini va urma modelul GAIT pentru transformare, impartasindu-ne experienta, conceptele, abordarea si metodologia ce le foloseste pentru a sprijini procesele de schimbare atunci cand lucreaza cu clientii sai.

Workshopul se va focusa pe urmatoarele subiecte:

– Promovarea schimbarii cu prezenta. Pasiune si compasiune
– Asistarea la mai multe dileme transparenta versus prudenta, generozitate versus sustenabilitate, initiativa versus control.
– Definirea conditiilor de boundary/limite ce ne va ajuta sa ne pastram fideli unei strategii cand nimic din jurul nostru nu este stabil
– Gestionarea rezistentelor si inertiilor
– Gestionarea vertijului increderii si responsabilitatii
– Renuntarea la controlul a ce nu pute controla, pastram controlul asupra a ceea ce putem controla si dezvoltarea intelepciunii de a vedea diferenta dintre acestea
– Contribuind la nasterea structurilor flexibile ce sprijina colaborarea dintre mai multe parti interesate, interne ori externe, care ar putea avea sau nu interese comune cu fiecare sau cu noi.
– Imaginarea viitorului doriit care face ca toate partile interesate sa se simta invitate. Definirea scopurilor SMART.
– Formularea dilemelor ce vom avea sa le gestionam pe parcurs
– Discernerea cand sa intervenim cu intruniri si evenimente si cand sa o facem cu mici actiuni diseminate in intregul sistem ce dorim sa-l influentam
– Designul proiectelor ce contribuie la dezvoltarea sistemului catre un viitor dorit, in acelasi timp permitandu-ne noua si celorlalte parti interesate sa-si urmareasca propriile interese
– Designul intrunirilor si proceselor ce cresc participarea, interactivitatea si autonomia tuturor participantilor
– Initierea de procese cu implicare si terminandu-le cu satisfactie.

METODOLOGIA WORKSHOPULUI
Workshopul va urma o metodologie actiune-invatare, combinand prelegeri scurte conceptuale cu trainingul de abilitati, discutii de grup, reflectii individuale si lucru pe cazuri concrete.
Participantii vor fi invitati sa-si prezinte cazurile curente la care lucreaza, astfel sa putem aplica tot ce invatam la situatii reale.
Formularul de inscriere https://goo.gl/forms/w6enTC21DojOk49N2.

Taxa de participare: 135 EUR/participant.
Reducere 30 %/ participant pentru cel putin 3 participanti dintr-o organizatie. Recomandam rezervarea locului in avans.

Pentru mai multe detalii:
Adina M. Moise
[email protected], Tel: +40 742 034 342
Diana Ioana Calin
[email protected] , Tel. +40 752 224 266

Link eveniment pe FB aici.

Despre Eugenio Moliní

„E dorinta arzatoare a inimii mele sa experimentez procese de schimbare in care fiecare persoana poate straluci in lumina proprie, in acelasi timp in care toti ceilalti stralucesc. Adeseori, lumina fiecaruia intra in umbra din cauza nevoii de supunere sau a asteptarilor de intelegere. Iar cu stralucirea umbrita, sansele ca un proces sa duca undeva sunt mult reduse”

Consultant in dezvoltare organizationala din 1990. Specialitatea sa este designul si facilitarea proceselor de transformare in care succesul depinde de colaborarea dintre partile cu diferite perspective, profesii, culturi si chiar interese divergente. Abordarea sa ca si consultant vizeaza urmatoarele directii:
• sustinerea transformarii in sistemele cu structuri delimitate (cum sunt companiile, organismele
locale, nationale si intenationale, primariile, etc) pentru ca ele sa prospere in sistemul lor socio-ecologic complicat si sa fie operationale fara sa faca rau.
• sustinerea aparitiei unor retele complexe orientate spre taskuri in sisteme intretesute si difuze (cum sunt teritoriile, orasele, pietele si retelele cu diversi stakeholderi, etc.)
In afara de practica sa de consultanta, el a initiat GAIT- “Organizatia agentilor de transformare intentionala”, o retea a oamenilor care isi asuma sa se sprijine reciproc pentru a creste impactul interventiilor lor, in acelasi timp in care diminueaza durerea pe care ei o cauzeaza celor care vor fi afectati de schimbare, evitand in acelasi timp sa se puna ei insisi in pericol.
A lucrat in special in Suedia si Spania, dar de asemena in Africa si America Latina, cu companii nationale, multinationale si globale; cu organizatii locale, nationale si multilaterale.
Te poti conecta la blogul sau www.molini.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *