Ungaria se opune investitiei de la Rosia Montana

  0
  235

  Ungaria nu are incredere in tehnologia de extragere a aurului prin metoda cianuratiei. Afirmatia a fost facuta astazi la Alba Iulia de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, care s-a aflat in vizita in judetul Alba.ambasadorul Ungaria

  Diplomatul maghiar a declarat ca guvernul pe care il reprezinta urmareste cu interes evolutia proiectului din Apuseni. Ungaria nu are insa deloc incredere in proiectul cu cianura, a spus oficialul.

  Ambasadorul a recunoscut ca sansele ca Ungaria sa isi schimbe pozitia fata de investitia de la Rosia Montana sunt foarte mici.

  Reprezentantii companiei Rosia Montana Gold Corporation sustin ca demararea proiectului nu va afecta mediul inconjurator. Directorul companiei, Dragos Tanase spune ca in urma pornirii proiectului apele vor fi mai curate la granita cu Ungaria, decat sunt acum.

  Administratia judeteana isi mentine sustinerea pentru proiectul minier. Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel spune ca exploatarile miniere din Muntii Apuseni trebuie pornite cat mai repede in interesul zonei si al locuitorilor de aici.

  Diplomatul maghiar s-a deplasat si la Rosia Montana unde a discutat cu localnicii si a asistat la o prezentare a proiectului minier.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.