„Uniti Salvam” anunta proteste de strada si boicotarea votului pe 25 mai

  0
  267
  "Uniţi Salvăm" anunţă proteste de stradă şi boicotarea votului pe 25 mai
  "Uniti Salvam" anunta proteste de strada si boicotarea votului pe 25 mai
  „Uniti Salvam” anunta proteste de strada si boicotarea votului pe 25 mai

  Un mesaj postat pe contul de Facebook „Uniti Salvam„, care a organizat anul trecut manifestatiile impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana, anunta proteste de strada pe 25 mai si greva cetateneasca, prin boicotarea votului la alegerile europarlamentare. 

  Comunicatul de pe contul de Facebook al comunitatii „Uniti Salvam” critica clasa politica din Romania si anunta o serie de revendicari, care presupun reformarea legii partidelor politice si a legilor electorale. Prezentam, in continuare, comunicatul:

  „Bucuresti, 16 mai 2014. Relatiile dintre cetateni si clasa politica se afla intr-o stare de deteriorare fara precedent. Lipsa de incredere in institutiile democratice, in special in Parlament si partidele politice, ca si in corectitudinea procesului electoral, se afla la o cota care pune sub semnul intrebarii viabilitatea regimului democratic din Romania. Pe 25 mai, ora 17, ne dam votul in pietele principale ale marilor orase!

  Am ajuns in aceasta situatie din cauza felului in care partidele au inteles sa faca politica. Ȋn loc sa implementeze reformele interne necesare, au crescut progresiv obstacolele in calea participarii civice a cetatenilor si a capacitatii lor de a se constitui in actori politici. Democratia presupune participare si contestare. Nemultumirea generalizata, punctata de miscari de strada din ce in ce mai dese si puternice, indica faptul ca societatea nu mai are rabdare, ca indivizii nu mai vor sa duca in spate un sistem politic masluit, corupt si meschin. Miscarile sociale din 2012 si 2013 au aratat cacetatenii doresc un proces politic integru si cu participare reala, ca intr-o democratie demna de acest nume.

  Insemn de protest fata de impunerea a numeroase obstacole in calea participarii cetatenilor la viata politica si mentinerea unor practici politice si electorale corupte, cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European declansam Greva Cetateneasca.

  Greva Cetateneasca presupune delegitimarea acestui simulacru democratic prin neprezentarea la vot sau anularea votului. Deja milioane de cetateni aleg sa nu mai participe la o farsa cu ambalaj electoral care e departe de principiile democratiei si justitiei. Acest gest nu urmareste sa schimbe raportul de forte intre partidele existente. Este un gest de protest prin care solicitam o serie de schimbari necesare si urgente ale cadrului legislativ si institutional. Manifestarea este perfect consonanta cu principiile democratice inscrise in tratatele europene si ȋn Constitutia Romaniei. Vrem o Europa unita si democratica. Politica romaneasca, ȋn starea actuala, este anti-europeana si anti-democratica.

  Indiferent ca merg sau nu la urne, chemam toti cetatenii sa iasa in strada pe 25 mai si sa se alature grevei pe care am declansat-o. Pentru ca impreuna, tot mai multi si mai implicati in bunastarea societatii in care traim, sa construim o democratie a participarii si deliberarii.

  Pe 25 mai, noi votam in strada!

  Comunitatea Uniti Salvam
  #unitisalvam#grevacetateneasca #25mai
  fb.com/unitisalvam
  [email protected]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.