Unul dintre cele mai moderne parcuri din Romania, la Marsa

Unul dintre cele mai moderne parcuri din Romania, la Marsa

Preocuparile actualei admninistratii locale a orasului Avrig pentru identificarea si exploatarea surselor de energie regenerabila, nepoluante, sunt deja chestiuni de notorietate. La multitudinea de aplicatii si variante luate in calcul pentru implementare, se adauga, de putin timp, si aceea de a utiliza energia electrica produsa cu ajutorul soarelui pentru iluminatul public. In scurt timp, orasul Avrig va avea un nou parc cu spatii de joac[ pentru copii, a carui iluminat va fi realizat cu lampi automate (17 sisteme) alimentate in totalitate de la energia captata cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. Alegerea acestei variante moderne pentru iluminatul public in parc va elimina costurile ulterioare pentru plata energiei electrice si expoatare, asigura independenta acestui obiectiv fata de restul retelei publice de iluminat din localitate si a redus costurile de executie, nemaifiind necesara cablarea intregii zone.
Obiectivul se afla in curs de realizare in localitatea Marsa, gratie “Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”, finantat prin Administratia Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor.
La finalizarea lucrarilor, noul parc de la Marsa va fi unul dintre cele mai moderne obiective de acest fel din tara, pe langa inovatorul sistem de iluminat public aici urmand a fi puse in functiune sisteme de irigat programabile automat, cu aspersoare, toalete ecologice etc.
Parcul se va intinde pe o suprafata de 10004 mp si va cuprinde mai multe alei ecologice, mobilier urban, banci, cosuri de gunoi, loc de joaca pentru copii (complex de joaca multifunctional, leagane duble, balansoar, aparate de joaca cu arc, groapa cu nisip etc), precum si zone cu gazon, arbori si arbusti din diverse specii. O parte a dotarilor parcului sunt deja montate si folosite.
Relizarea investitiei din proiectul „Infiintare parc si spatii de joaca pentru copii in orasul Avrig, judetul Sibiu” va ajuta administratia locala sa se apropie de atingerea normelor europene referitoare la suprafata de spatiu verde necesara fiecarui locuitor (in conformitate cu datele cuprinse in proiectul tehnic al lucrarii, in acest moment la Avrig suprafata de spatiu verde ce revine fiecarui locuitor este de 7,22 mp, fata de 26 mp cat prevad normele europene). De asemenea, sunt luate in calcul si alte aspecte, cum ar fi: eliminarea factorilor de risc pentru sanatatea populatiei, asigurarea protectiei mediului, cresterea nivelului de educatie, socializare si a starii de sanatate a cetatenilor, petrecerea timpului liber etc.
Investitia de la Marsa se ridica la valoarea aproximativa de 722 mii lei (+ TVA), iar termenul de finalizare initial a fost stabilit la 9 noiembrie 2012 (din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile- seceta, unele lucrari nu au putut fi executate la timp, astfel ca, proprietarul si constructorul au ajuns se pare la un acord pentru amanarea termenului de finalizare a lucrarilor)..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *