Colectarea deseurilor electronice, sambata la Cluj

0
453
Un milion de euro pentru două parcuri
Un milion de euro pentru doua parcuri

Sambata, 18 august 2012, are loc noua actiune de colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca in colaborare cu companiile de salubritate. In otras vor fi amenajate cinci puncte de colectare.

Punctele de colectare se vor afla in Cartier Manastur – str. Bucium – zona garaj RATUC; Centru – zona Sala Sporturilor Cartier Grigorescu – str. Taietura Turcului; Cartier Gruia – str. Cetatii – parcare; Zorilor – la intersectia strazilor Gheorghe Dima cu str. Pasteur.

Punctele de colectare vor fi supravegheate de cate un angajat al societatilor de salubritate, inpecand de la ora 8.00 dimineata si pana la ora 14.00.

Colectarea selectiva a acestor deseuri este importanta din punctul de vedere al periculozitatii substantelor continute de acestea, care in contact cu solul si apa pot provoca poluarea elementelor mediului. De exemplu, un televizor iesit din uz, ajuns pe sol, polueaza o suprafata de 50 m2 timp de 30 de ani.

Mai mult decat atat, anumite materiale continute de aceste deseuri cum sunt metalele rare, materiale plastice etc. se pot recicla, economisindu-se astfel resursele naturale. La ultima campanie, cea din 23 iunie, s-au colectat mai putin de o tona de deseuri de echipamente electrice si electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.