Ursii de la Cota 1400 din Sinaia sunt relocati pentru ca au devenit „cersetori“

Ursoaica relocata

Ursoaica a fost capturata intr-o cusca metalica

Ursii „cersetori” de la Cota 1400 vor fi mutati in judetul Arges si in padurile din Harghita. Animalele s-au obisnuit sa primeasca de mancare de la turisti, in loc sa-si caute singure mancarea in padure.

Ursii prefera sa iasa pe Drumul Cotei din Sinaia, unde, in schimbul unor giumbuslucuri si o sedinta foto, primesc sandvisuri si dulciuri de la oameni.

Nu o data, turistii s-au trezit fata in fata cu ursii si au sunat la 112, dar, de cele mai multe ori, la apeluri raspundeau jandarmii montani, care alungau animalele cu petarde si claxoane.

Schimbare de domiciliu

Cea mai recenta relocare a fost a unui urs adult, o femela in varsta de 3 ani, care isi stabilise „locul de cersit” in zona schitului de la Cota 1400. Ursoaica a fost capturata cu greu de padurari. Animalul a fost atras cu bucati de paine si de peste, dar a cazut in capcana abia dupa doua ore. Padurarii au inchis-o intr-o cusca metalica si au impuscat-o cu tranchilizant.

„Era necesara relocarea pentru ca ursul avea un comportament deviant. Iesea in fiecare zi la marginea drumului in cautare de hrana si era un pericol pentru turistii aflati in numar mare in aceasta perioada, la Cota 1400″, a explicat Horia Iuncu, administratorul Parcului Natural Busteni. Doar in ultimul an, peste 50 de ursi din Sinaia au fost mutati in judetele Arges si Harghita.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe [email protected]!

Pentru ultimele noutati din Prahova, click pe poza de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *