Vacante in rezervatiile pentru animale abandonate

Mii de voluntari isi petrec zilele libere de concediu ingrijind animale chinuite si lasate de izbeliste de stapani

Daca majoritatea oamenilor asociaza ideea de vacanta cu paradisurile tropicale sau muntii impaduriti, pentru iubitorii de animale din SUA si Canada aceasta e doar o buna ocazie ca sa lucreze voluntar in rezervatiile de animale chinuite si abandonate. In fiecare an, aproape 5000 de voluntari isi petrec zilele de vacanta in cea mai mare rezervatie de animale abandonate din SUA, unde dau o mana de ajutor ingrijitorilor care vad de pisici, caini, cai, capre si alte animale refuzate de stapanii lor.

Crystal Hall, o secretara ca-na-diana din Calgary, si-a petrecut ultimele cinci vacante in rezervatia de animale Best Friends din Kanab, statul american Utah. Aici, timp de opt ore pe zi umple castroane cu mancare, spala litiere si piaptana pisici. Altii 5000 de iubitori de animale se indreapta in fiecare an catre aceasta rezervatie, situata la confluenta mai multor parcuri nationale americane. Unii muncesc cateva ore, altii stau doar cateva zile, insa multi dintre ei ajung sa se mute permanent in rezervatie pentru a fi mai eficienti.

Cazare ieftina

Oferta de vacante pentru voluntari a fost o simpla idee la infiintarea rezervatiei, in urma cu 20 ani. Ea s-a doverdit foarte populara, iar rezervatia si-a extins capacitatea de cazare. La inceput, voluntarii fara pretentii de confort erau cazati in casute rustice, raspandite pe cei 133 de kilometri patrati ai rezervatiei. Astazi, casutele moderne si campingurile pentru rulote ofera locuri de cazare curate si ieftine. Astfel de oferte de vacante vin si din partea altor asociatii pentru animale, care ii duc pe voluntari in tari precum Costa Rica, India, Mexic si Panama. Ei nu trebuie sa aiba neaparat cunostinte in domeniu, deoarece urmeaza un curs de pregatire complet.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *