Alternative la testarea pe animale

In timpul unei intalniri guvernamentale legate de obtinerea fondurilor pentru cercetari, fostul director al Institutului pentru Sanatate din SUA, Dr. Elias Zerhouni, a recunoscut inutilitatea testarii animalelor in beneficiul oamenilor: “Ne-am indepartat de la studierea afectiunilor umane facand teste pe animale. Problema e ca aceasta n-a functionat si e momentul sa nu ne mai ascundem….

Citește mai departe

Cum a decazut agricultura Clujului

In numai cinci ani, suprafata cultivata in judet s-a diminuat cu 37.000 ha, efectivele de porci, cu 127.000, iar cele de vaci, cu 32.000, conform statisticilor prezentate de Agentia de Protectie a Mediului (APM) Cluj. Specialistii propun revigorarea zonei montane a Clujului, prin produse agricole produse in acest perimetru care sa poata fi valorificate. Suprafata…

Citește mai departe
Boala limbii albastre omoar? zimbrii din Rezerva?ia Ha?eg-Slivu?

Boala limbii albastre omoara zimbrii din Rezervatia Hateg-Slivut

Trei din cei 13 zimbri din Rezervatia Hateg-Slivut au murit, cel mai probabil din cauza bolii limbii albastre, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare declarand ”zona de restictie” in judetul Hunedoara, unde au fost confirmate doua focare de boala. Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au informat, intr-un comunicat de presa, ca in judetul Hunedoara…

Citește mai departe

Prefectul si sefii de institutii, vizita de lucru in Parcul National Muntii Rodnei, ”un bulgare de aur”

Sedinta pe luna iunie a Colegiului prefectural a avut loc la sediul administratiei Parcului National Muntii Rodnei, problemele cu care se confrunta aceasta fiind principala tema a discutiilor la care au luat parte prefectul Ioan Tintean, subprefectul Ovidiu Frent, sefii de institutii publice deconcentrate, dar si primarul comunei Rodna, Alexandru Nascan. Cu totii au mers…

Citește mai departe
Flori disparute demult in Europa sunt hrana pentru vaci la noi. Orhideea romanesca, preferata printului Charles

Flori disparute demult in Europa sunt hrana pentru vaci la noi. Orhideea romanesca, preferata printului Charles

Macii, margaretele, orhideele dar si alte spendori de pe pajistile romanesti, atat de indragite de printul Charles, au fost in atentia tuturor zilele acestea. La Viscri a inceput Festivalul Florilor de Camp. Turistii romani si straini au avut ocazia sa admire florile de camp si sa afle cat sunt de pretioase. Pe langa frumusetea lor…

Citește mai departe
Campanii privind protec?ia mediului

Ziua Europeana a Parcurilor, 24 mai

Federatia Europeana a Parcurilor, EUROPARC Federation, a lansat in 1909 “Ziua Europeana a Parcurilor” cu scopul de a ilustra importanta ariilor naturale europene. Pe intreg cuprinsul continentului, celebrarea Zilei Europene a Parcurilor a inceput sa fie sarbatorita la data de 24 mai de catre administratorii de parcuri, ONG-uri, precum si de institutii guvernamentale de protectia mediului….

Citește mai departe
Rezervatii naturale in Busteni

Rezervatii naturale in Busteni

Cei care iubesc muntele trebuie sa stie ca in Busteni sunt si o serie de rezervatii naturale. Astfel, Abruptul Bucegilor se afla intre Sinaia si Pasul Strunga cuprinzand abruptul prahovean, abruptul nordic si abruptul nord-vestic cu denivelari cuprinse intre 800 si 1200 m. Sectorul inferior al abruptului este acoperit cu paduri de brad si fag…

Citește mai departe

Demonstrat genetic. Reprezentantii culturii Cucuteni sunt originari din Muntii Carpati si stepa ucraineana

Analizele genetice ale ramasitelor populatiei ce au creat cultura arheologica Cucuteni-Tripolie din mileniile IV-III i.e.n., au aratat ca aceasta a fost formata din fuziunea oamenilor localnici si a populatiilor care au venit de pe peninsula balcanica, scrie cercetatorul rus din SUA, Alexei Nikitin in revista Stratum plus. Mostrele pentru analizele genetice au fost preluate in…

Citește mai departe

Sapte francezi ajung pe 26 aprilie la Roman, pentru un stagiu de pregatire practica in agricultura biologica.

Un grup format din sapte francezi, elevi in ultimul an la Scoala postliceala de agricultura biologica din cadrul Centrului de Formare din Melle, va sosi la Roman pe 26 aprilie, pentru un stagiu de practica de doua saptamani, la ferme din zona Romanului. In functie de domeniul pentru care si-au aratat interesul, ei vor ajunge…

Citește mai departe

Ieri a prins radacini Asociatia Producatorilor de Produse Ecologice si Traditionale din Salaj

Federatia Nationala de Agricultura Ecologica (FNAE) a organizat ieri, la Directia Agricola Salaj o intalnire cu producatorii de produse ecologice si traditionale din judet, intalnire care a avut ca tema chiar „Organizarea pietei produselor ecologice si de calitate din judetul Salaj” Cu toate ca judetul nostru a fost primul din tara care a obtinul atestat…

Citește mai departe

Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica.

Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) lasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare. Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un tip de agricultura cu produse care, desi mai costisitoare, sunt din ce in ce mai…

Citește mai departe

Culisele unei afaceri de succes! Iata cum se pot obtine bani buni din agricultura

Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica • Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) Iasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare • Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un…

Citește mai departe

In vizita la ferma ecologica Topa

Agricultura ecologica prinde aripi. Vant bun! – Toamna deplina, toamna taraneasca la „Ferma ecologica Topa”, de langa Sighisoara. Sub soarele bland, turmele pun stapanire pe miristi, in timp ce paioaga coapta de pe dealuri fosneste adormitor. Sub plase verzi, din material special, randuri de legume, ardei si salate, isi gasesc adapost de noapte contra inghetului….

Citește mai departe

Spectacol cu capre negre

Canicula si schimbarile bruste de temperatura din ultima perioada au produs dereglari chiar si in comportamentul animalelor salbatice. Caprele negre, care, pentru turistii ce viziteaza masivul Bucegi, sunt foarte rare la vedere, au ajuns pana pe potecile turistice. In mod normal, turistii care ajungeau pe crestele masivului Bucegi s-ar fi considerat norocosi daca reuseau sa…

Citește mai departe

Dezvoltarea economica a Comunei Rosia Montana fara exploatarea minerurilor aurifere

Dezbaterile din ultimii ani privitoare la oportunitatea proiectului investitiei de punere in valoare a zacamintelor de aur si argint din localitatea Rosia Montana au vizat, precumpanitor , aspectele de ordin economic, ecologic ale viitoarei exploatari si mai putin posibilitatile ca localitatea sa poata evolua spre dezvoltare economico- sociala in lipsa exploatarii zacamintelor aurifere. Lucrarea prezenta…

Citește mai departe

Parcul Muntii Rodnei: dezastru national

Masinile de teren, motocicletele si pasunatul intensiv distrug ariile protejate Pentru cei care iubesc natura si drumetiile in aer liber, Parcul National Muntii Rodnei reprezinta o destinatie deosebita, care nu trebuie ratata. Din pacate insa, in ultimii ani, rezervatia se degradeaza sub privirile celor care administreaza parcul. Acestia, desi pun mult suflet in protejarea sa,…

Citește mai departe

Intocmire GRATUITA a dosarul cererii de finantare a masurii „ferme de semi-subzistenta”

Ministerul agriculturii impreuna cu Uniunea Europeana vine in ajutorul proprietarilor de ferme de semisubzistenta pentru a-i ajuta sa se dezvolte. Astfel din acest an, acesti fermieri detinatori de ferme de semi-subzitenta nu vor mai plati realizarea cererii de finantare pentru accesarea masurii 141 deoarece realizarea sa este gratuita. Acest lucru este posibil in urma unei…

Citește mai departe