SUA: Cand caprele inlocuiesc masinile de taiat iarba

SUA: Cand caprele inlocuiesc masinile de taiat iarba

Municipalitatile si institutiile de stat din Maryland, din apropiere de Washington, au descoperit un mijloc original si ecologic de a se debarasa de buruienile din parcuri si gradini: au facut apel la capre, informeaza sambata AFP, mentionand ca societatea Eco-Goats din Davidsonville a furnizat “materialul”.
Oamenilor “nu le place sa mearga in locuri pline de maracini, albine sau urzici”, a declarat pentru France Presse Brian Knox, fondatorul si proprietarul societatii, in timp ce ducea o turma spre o zona de defrisat din Gaithersburg. Caprele, dimpotriva, adora acest lucru, a adaugat el.
Eco-goats, care exista de trei ani, pune la dispozitie zeci de capre, in functie de suprafata de teren ce trebuie curatata, instaleaza bariere pentru a controla zona de pascut, verifica in fiecare zi “munca” efectuata.
“O turma de 30 de capre poate inghiti in fiecare zi buruienile de pe 100 de m2 de teren”, potrivit societatii, si, “cum sunt agile si bune cataratoare, pot “ataca” si plante mai greu accesibile”.
Odata munca incheiata, ele isi lasa dejectiile, care “sunt ingrasaminte excelente”, potrivit Eco-Goats, care percepe o plata de 4000 de euro la hectar.
La Gaithersburg, asociatia pentru protectia mediului Izaak Walton League, in parteneriat cu municipalitatea, a facut apel la capre pentru a curata parcul pe care il protejeaza, considerand ca “este intr-adevar o metoda originala si ecologica de a scapa de buruieni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *