Romanul care a „inventat” berea la PET investeste 20 mil. euro intr-un parc eolian

Romanul care a "inventat" berea la PET investeste 20 mil. euro intr-un parc eolian

Virgil Mailat, inventatorul berii la PET, investeste 20 mil. euro intr-un parc eolian de 10 MW din comuna Grebanu, judetul Buzau.

Parcul eolian ar putea fi pus in functiune pana la finele anului sau inceputul anului viitor, a spus pentru DailyBusiness.ro Virgil Mailat. El a mentionat ca turbinele eoliene sunt marca germana Nordex.

Firma prin care omul de afaceri deruleaza aceasta investitie se numeste Eolian Center. In cadrul acestei firme, Mailat are doi asociati: Alin Plopeanu si Razvan Neamtu, potrivit unor informatii din Monitorul Oficial.

Daca anul trecut capacitatea instalata in parcurile eoliene din Romania se ridica la circa 450 MW, anul acesta ar putea fi instalati inca 1.000 MW, tinand cont de numarul mare de proiecte avizate de Transelectrica.

Cel mai mare parc eolian care a primit aprobarea de racordare la retea este realizat de spaniolii de la Iberdrola. Parcul spaniolilor are prevazuta o capacitate de 600 MW si este localizat in localitatea Cogealac din judetul Constanta.

In aceeasi zona dezvolta si CEZ doua parcuri eoliene care insumeaza 600 MW.
Domeniul energiei eoliene a atras si investitori precum Enel, OMV Petrom si Energias de Portugal.

Pe langa investitia in energie eoliana, omul de afaceri mai detine si un spital privat in Targu Mures, Nova Vita. Centrul Medical Nova Vita si-a inceput activitatea in iulie 2008 si a devenit unul dintre cele mai mari spitale private din Transilvania, avand peste 150 de paturi.

In 2008, firma Bere Mures, in care Mailat era actionar principal, a fost cumparata de catre olandezii de la Heineken, cu peste 150 milioane euro. Societatea avea in portofoliu marci ca Neumarkt, Sovata si Dracula.

Odata cu vanzarea Bere Mures catre Heineken s-a incheiat si cariera de 35 de ani in industria berii a lui Virgil Mailat, care s-a ales in urma tranzactiei cu peste 37 milioane euro, potrivit unor informatii din presa.

Virgil Mailat este unul dintre cei mai inovativi oameni de afaceri din Romania, ideea sa de a ambala berea Neumarkt la sticla de PET revolutionand industria locala a berii la sfarsitul anilor ’90.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *