Un tigru siberian eliberat de Putin ii terorizeaza pe fermierii chinezi de la granita
Un tigru siberian eliberat de Putin ii terorizeaza pe fermierii chinezi de la granita
Un tigru siberian eliberat de Putin ii terorizeaza pe fermierii chinezi de la granita

Un tigru siberian eliberat in Rusia a ucis 18 capre in China, dupa ce a traversat granita, a anuntat presa chineza joi, subliniind ca felina din specia pe cale de disparitie a fost redata naturii de presedintele rus Vladimir Putin.

Tigrul Ustin a facut prapad in populatia de caprine in mai multe raiduri nocturne, spre exasperarea fermierilor de la granita, scrie France24.

“Erau capre moarte peste tot”, a povestit fermierul Guo Yulin ce a gasit in curte luni dimineata. Cinci capre au fost ucise intr-o seara si 13 in alta. Pe langa adapostul animalelor si pe acoperisul casei pagubitului au fost gasite numai urme de tigru.

Autoritatile l-au sfatuit ca dupa ce termina de strans lesurile sa mute caprele ramase in viata in alta parte sau sa-si pazeasca mai bine ferma.

Agentia de presa Xinhua a precizat ca Ustin este unul din cei cinci tigri eliberati de Putin in mai – insa Kremlinul sustine ca Putin a eliberat doar trei feline, Kuzia, Boria si Ilona, in vreme ce Ustin si Svetlaia au fost lasati in salbaticie o luna mai tarziu, cand Putin nu a mai participat.

Toti cei cinci tigri au fost gasiti in taigaua siberiana in urma cu doi ani. Puii erau infometati, asa ca au fost salvati, tratati si invatati sa vaneze inainte de a fi eliberati.

Insula unde a avut loc atacul, Bolsoi Ussuriiski pentru rusi si Heixiazi pentru chinezi, a fost disputata de cele doua puteri inainte de a fi divizata, in 2004.

Tigrii siberieni sunt inclusi pe lista de specii pe cale de extinctie. In Rusia mai traiesc aproximativ 400.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here